Casa care sfidează legea gravitaţiei: jumătate e în aer

Arhitecţii olandezi şi britanici au proiectat si construit in Suffolk, Anglia, o casă cu un design ce pare să sfideze legile gravitaţiei. Proiectul inedit poartă denumirea de Balancing Barn (hambarul care balansează), datorită faptului că jumătate din lungimea sa este suspendată în timp ce cealaltă jumătate este poziţionată ferm pe vârful unui deal, relevă casadex.ro.

Deşi aparent nesigură, casa suspendată se încadrează în normele de siguranţă, conform spuselor arhitecţilor implicaţi în proiect. Asta deoarece jumătatea suspendată este construită din materiale mai uţoare decît cele folosite la construcţia jumătăţii de pe deal.

Ca o gluma, arhitecţii au montat un leagăn sub extremitatea suspendată a casei.

Neobişnuita casă, cu aspect exterior de hambar, dar cu un interior extrem de modern, a fost construită pentru compania Living Architecs, în scopul închirierii, pentru turiştii care îşi petrec vacanţele în mediul rural. Inedita casă de vacanţă poate găzdui opt persoane, fiind prevăzută cu living, bucătărie şi dormitoare, toate finisate în lemn natural şi dotate cu mobilier de cea mai bună calitate. „Am dorit să le oferim oamenilor experienţa de a locui, a mînca şi a dormi într-un spaţiu conceput de arhitecţi de excepţie”, spune filosoful Alain de Botton, proprietarul companiei imobiliare non-profit Living Architecs.