Carabinierii presei

Unuia i-a fugit cunoștința din WC, Usatîi e pistolar pervers de mic, iar bietul Diacov nu s-a pensionat politic ca să-și bată joc de el ANI

* Portalul Unimedia a dat o știre a cărui titlu, credem, nu reflectă nici pe departe trăirile pasionale și drama eroului despre care e vorba. ”Un bărbat din Comrat a fost salvat de carabinieri, după ce și-a pierdut cunoștința în Gară”, scriu pipăitorii de taste ai portalului amintit.

O sursă discretă și de încredere a SIS local ne-a informat că pe acea ”cunoștință” a bărbatului salvat de carabinieri o cheamă Irina, împreună cu care urma să meargă la Chișinău. Iată cum și-a pierdut el această cunoștință: Ajungînd prea devreme pe peron, bărbatul și cunoștința sa au băut mai multe beri. Bînd mai multe beri, au avut și neplăceri, motiv pentru care s-au dus la WC să scape de ele. Cînd bărbatul a ieșit din WC-ul bărbaților, nu și-a văzut cunoștința afară, așa că și-a aprins o țigară și s-a pus pe așteptat. Cînd și-a terminat a treia țigară, a devenit neliniștit. A intrat în panică, s-a gîndit să poate i s-a întîmplat ceva cunoștinței lui, motiv pentru care, nefiind lume prin preajmă, s-a năpustit speriat în WC-ul femeilor, în care cunoștința lui nu mai era. A simțit că-i crește tensiunea, a început s-o strige pe cunoștința lui pe care o cheamă Irina din toți rărunchii, de-a lungul și de-a latul peronului. Cunoștința lui – nicăieri!

Norocul lui a fost o doamnă, care i-a alertat pe carabinieri că omul și-a pierdut cunoștința prin gară. Că o fi găsit-o, că n-o fi găsit-o…, urmează să aflăm!

* În urma apariției în mass-media a unor imagini în care Renato Usatîi, partenerul politic al Maiei Sandu, mînuiește o armă automată, împreună cu doi foști gardieni de-ai lui Plahotniuc, Jizdan și Damir, primarul Bălțiului a reacționat astfel: ”Eu, de mic copil, iubesc armele, voi nici un bici în mînă nu ați ținut!”

De mici, unii copii iubesc armele cu care, ulterior, își fac ”un viitor”, alții, cărțile, prin  care își fac alt viitor și tot așa. În cazul lui Usatîi, nu ne mirăm, dat fiindu-i trecutul, prezentul și viitorul previzibil. Observăm, însă, că Usatîi, subtil, își recunoaște și cîteva trăsături sexuale sadice. Ca un bărbat adevărat ce se crede, atunci cînd îi ironizează pe unii că ”nici măcar un bici în mînă nu au ținut”, el se referă nu la biciul căruțașului, ci la… altfel de bici, după cum o recunosc toți psihanaliștii și medicii psihiatri.

Ca amator de arme de mare calibru și de alte mari pungășii, Usatîi a cunoscut și neplăcerea cătușelor pe mîini. Printr-un gest reflex de repudiere a unor amintiri neplăcute, dictat de subconștient, după cum o recunosc și analiștii de la SIS, el nu poate să facă sex cu o femeie decît după ce îi pune cătușe și o biciuiește! Atenție, Maia Sandu, mare atenție!!!

* ”Moldovenii din Italia i-au reproșat Maiei Sandu că a uitat de Eminescu!”, scrie publicația electronică ”Timpul.md” a AUR de România, în contextul în care președinta nu s-a dus să pună și ea măcar o lumînare la bustul poetului în ziua morții lui.

Eminescu…, ca Eminescu, dar Maia Sandu nu se duce nici la biserică! De ce? Pentru că intră în contradicție cu normele Corectitudinii Politice pe care vrea să le legifereze. Astfel, fuge și ea de biserică la fel cum fuge dracul de tămîie!

* ”Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pierdut și la Curtea de Apel Chișinău în fața lui Dumitru Diacov, în cazul solicitării sale privind confiscarea sumei de 600 de mii de lei din averea democratului. Magistrații Înaltei Curți au respins cererea ANI privind aplicarea sechestrului pe conturile bancare ale politicianului și au declarat-o neîntemeiată…”, au scris cam toate portalurile de știri.

Păi, ce credeți? Adică, Diacov muncește ca deputat pentru moldoveni de-o viață de om, n-a reușit să facă absolut nimic pentru Țara care l-a plătit regește pentru asta, iar cînd omului, în toți acești ani, îi reușește măcar să se îmbogățească și el ca ăilalți ”milionari amărîți”, tu, ANI, din invidie, rea-voință criminală și nerecunoscătoare, vrei să-i răpești lui Diacov singura reușită, singura bucurie copilărească din viața lui chiar și bicisnică? Păi, tu, ANI, nu te gîndești cîte griji are omul ăsta, fie și cu doar facturile lunare pe care trebuie să le plătească pentru amărîtele lui de castele pitite prin toate coclaurile din cauza unor prăduitori ca tine? Respect, Diacov! Rușine, ANI!

* ”Vineri, cîțiva bărbați din Soroca au venit în Capitală, la Centrul de Medicină Legală, pentru a lucra o zi la morgă. Aceștia au recunoscut că au rămas marcați de cele văzute și regretă faptul că au urcat la volan, după ce au consumat alcool. Pe parcursul sesiunii, pe care au avut-o în Secția Tanatologie, aceștia au făcut ordine și au ajutat angajații de aici să îndeplinească și alte activități”, informează TV8.

Ținînd seamă de motivele pentru care acești bărbați au fost sancționați astfel, dat fiind năravul lor bine conturat, ne întrebăm: După isprăvire acestei activități, angajații Centrului au inventariat cu atenție cantitatea de formol? Sigur nu s-a băut sau furat din el?

Ipse, pamfletar de serviciu