BRAZILIA S-A POTICNIT DE MEXIC

Echipele Braziliei şi Mexicului au terminat la egalitate, 0-0, marţi, pe stadionul "Castelao" din Fortaleza, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie). Cele două formaţii au făcut un meci spectaculos, cu ocazii de ambele părţi, din care au lipsit doar golurile, eroul fiind portarul mexican Ochoa.

Selecao a dominat jocul din start, dar ocaziile de gol au apărut greu. Mexicanii nu s-au cantonat în apărare şi au avut densitate în joc, apărîndu-se atent şi făcînd presing cînd nu erau în posesia balonului. Brazilia a ratat astfel şansa de a stabili un nou record mondial de meciuri cîştigate consecutiv, oprindu-se la zece (din septembrie 2013). Celălalt meci al grupei, Camerun - Croaţia (Manaus), este programat miercuri 18 iunie (joi 19 iunie, 01:00, în Moldova), în timp ce partidele din ultima rundă vor avea loc pe 23 iunie: Camerun - Brazilia, la Brasilia, şi Croaţia - Mexic, la Recife, ambele de la ora 23:00.

Echipa Belgiei a învins formaţia Algeriei cu scorul de 2-1 (0-1), marţi, pe stadionul "Mineirao" din Belo Horizonte, în cadrul Grupa H. Algeria a deschis scorul prin Sofiane Feghouli (25 - penalty), dar belgienii au întors rezultatul în ultima parte a meciului, prin golurile reuşite de Marouane Fellaini (70) şi Dries Mertens (80).

Începutul meciului a aparţinut, în mod neaşteptat, algerienilor, care au fost ofensivi şi şi-au surprins adversarii. Feghouli a marcat primul gol pentru Algeria la Cupa Mondială de la reuşita lui Djamel Zidane, împotriva Irlandei de Nord, în 1986. "Vulpile deşertului" adunaseră 506 minute consecutive fără gol marcat la Cupa Mondială şi nu a lipsit mult să depăşească recordul all-time al Boliviei, de 517 minute fără gol înscris. Belgienii au obţinut un succes cu emoţii, deşi erau mari favoriţi ai grupei, în timp ce Algeria a rezistat vreme de 70 de minute, bazîndu-se exclusiv pe apărare, după un gol marcat după o eroare a adversarilor.

În celălalt meci al grupei, echipele Rusiei şi Coreei de Sud au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), marţi, pe "Arena Pantanal" din Cuiaba. Rezultatul este unul echitabil, după ce Lee Keun-ho (68) a deschis scorul pentru asiatici, în urma unei gafe a portarului Akinfeev, iar Aleksandr Kerjakov (74) a restabilit egalitatea la scurt timp. Cele două echipe s-au luptat cu precădere între cele două careuri, reuşind să se anuleze în cea mai mare parte a timpului. Ocaziile de gol au fost destul de rare. Argentinianul Nestor Pitana, care a împlinit 39 de ani în ziua partidei, a fluierat sfîrşitul unei partide de nivel mediocru, salvată în oarecare măsură de repriza secundă.

Următoarea etapă a Grupei H se va juca pe 22 iunie: Belgia - Rusia, la Rio de Janeiro (19:00) şi Coreea de Sud - Algeria (22:00).

Merkel a felicitat echipa Germaniei, la vestiare

Cancelarul german Angela Merkel s-a deplasat la vestiare după partida cîştigată de Germania cu 4-0 în faţa Portugaliei, felicitîndu-i pe elevii lui Joachim Löw pentru debutul victorios la Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014. "Cancelarul ne-a vizitat şi a ţinut un scurt discurs echipei. A spus că i-a făcut plăcere să ne vadă cum cîştigăm, după ce a făcut o călătorie atît de lungă. Echipa a fost fericită. Cred că este minunat faptul că doamna Merkel s-a deplasat pînă aici. Sîntem mereu bucuroşi atunci cînd vine la vestiare", a declarat Löw după jocul cu lusitanii. Angela Merkel a urmărit partida Germania - Portugalia alături de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi de conducătorul Federaţiei germane de fotbal, Wolfgang Niersbach. "Am fost cu adevărat fericiţi să ne întîlnim cu cancelarul Angela Merkel. Am făcut o fotografie împreună şi ne-a spus că va reveni pentru finală", a dezvăluit atacantul Lukas Podolski la finalul partidei de la Salvador de Bahia. Echipa Germaniei a surclasat selecţionata Portugaliei prin tripla lui Thomas Müller (minutul 11 din penalty, minutul 45+1 şi minutul 78) şi reuşita lui Mats Hummels (minutul 32).

FIFA vrea ca tehnologia pentru linia porţii să fie mai clară

FIFA vrea ca tehnologia pentru linia porţii să fie mai clară, mai ales imaginile ce apar pe un ecran uriaş pentru publicul de pe stadioane, a declarat luni, la Rio, Delia Fischer, responsabilă în materie de comunicare a forului fotbalistic mondial. "Lucrăm pentru ca aceasta să devină mai clară", a explicat Fischer. Duminică la Porto Alegre, la meciul Franţa - Honduras (3-0), golul marcat în propria poartă de portarul hondurian Noel Valladares a fost acordat în minutul 48 de către arbitrul brazilian Sandro Ricci şi a permis Franţei să-şi mărească avantajul la două goluri. Portarul a trimis involuntar mingea dincolo de linia porţii, după un şut al atacantului francez Karim Benzema, balonul lovind mai întîi bara. Arbitrul a acordat golul după ce a avut confirmarea în timp real, pe ceasul său, graţie noii tehnologii, că mingea a depăşit integral linia porţii. O primă reluare cu încetinitorul, cu imagini de animaţie, difuzată pe ecranul uriaş al stadionului, a arătat că mingea n-a intrat în poartă după ce a lovit bara, cu menţiunea "nu a fost gol". După cîteva secunde, altă reluare, cu imagini de animaţie, a arătat că portarul a împins mingea dincolo de linia porţii şi golul a fost valabil, apărînd menţiunea "gol". Între cele două secvenţe a existat un scurt moment de confuzie pe stadion, mai ales cu un "public care, spre deosebire de Anglia, care foloseşte un sistem apropiat, nu este obişnuit cu tehnologia pentru linia porţii", a spus Delia Fischer. FIFA va lucra de acum pentru ca reluările cu încetinitorul cu imagini de animaţie să fie mai clare, în coordonare cu difuzorii şi cu societatea însărcinată cu tehnologia pentru linia porţii. În istoria fotbalului internaţional, golul de duminică a fost primul validat cu ajutorul tehnologiei pentru linia porţii.

Bacca va absenta şi la ultimele meciuri din grupă

Atacantul columbian al echipei FC Sevilla, Carlos Bacca, absent în meciul cu Grecia, scor 3-0, va rata şi la ultimele partide din grupa C de la Cupa Mondială din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă, a anunţat, marţi, Federaţia Columbiană de Fotbal (FCF). "RMN-ul efectuat de Carlos Bacca a relevat că suferă de o leziune musculară. El va avea nevoie de o pauză cuprinsă între 7 şi 10 zile", se arată în comunicatul FCF. Bacca, în vîrstă de 27 de ani, s-a accidentat la antrenamentul de duminică dimineaţă şi nu a putut juca în meciul cu Grecia, scor 3-0. Columbia urmează să întîlnească reprezentativele Coastei de Fildeş (joi) şi Japoniei (24 iunie), în ultimele meciuri din grupa C de la Cupa Mondială.

Clasamentul golgheterilor

Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate marţi la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie): 3 goluri: Thomas Müller (Germania); 2 goluri: Neymar (Brazilia), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa); autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina.

Palacios şi Pereira au fost suspendaţi cîte un meci

Wilson Palacios (Honduras) şi Maximiliano Pereira (Uruguay) au fost suspendaţi cîte un meci după ce au fost eliminaţi în cursul primelor partide ale echipelor lor la Cupa Mondială, a anunţat FIFA. Palacios, eliminat la meciul cu Franţa, va lipsi de la partida cu Ecuador, iar Pereira (cartonaş roşu cu echipa statului Costa Rica) va rata întîlnirea cu Anglia.

Tabloul CM

Grupa A: Brazilia - Mexic 0-0.

Grupa H: Belgia - Algeria 2-1. Au marcat: Marouane Fellaini (70), Dries Mertens (80), respectiv Sofiane Feghouli (25 - penalty). Rusia - Coreea de Sud 1-1. Au marcat: Aleksandr Kerjakov (74), respectiv Lee Keun-ho (68).