BOICOT SEXUAL AL UCRAINENCELOR ÎMPOTRIVA RUŞILOR

''Nu o da unui rus'', spun ele, dar moldovencele cui o dau?

După anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, încep să apară tot felul de iniţiative de protest ale cetăţenilor Ucrainei. Dintre aceste, se înţelege, nu puteau să lipsească şi cele venite din partea femeilor. Este de notorietate iscusinţa cu care frumoasele ucrainence ştiu să născocească cele mai inedite forme de protest.

Săptămîna aceasta au făcut-o lată, în sensul frumos, admirabil şi patriotic. Prin urmare, ucrainencele au declanşat un boicot sexual în Ucraina care i-a pus serios pe gînduri pe toţi utilizatorilor de internet din Rusia şi, se subînţelege, pe militarii şi etnicii ruşi din Ucraina, mai ales pe aceştia din urmă. Femeile din Ucraina au iniţiat o campanie sub deviza ''Nu o da unui rus!'', asta însemnînd un embargo sexual de toată frumuseţea şi tot hazul împotriva bărbaţilor ruşi din ţara vecină.

Organizatoarele boicotul sexual şi-au lansat deja propria linie de tricouri, toate avînd inscripţionate logo-ul oficial, care reprezintă ''două mîini împreunate care creează o formă de vagin'', scrie kyivpost.com.

În acest context, ne întrebăm: Frumoasele noastre moldovence pot să aibă tot atîta sînge dîrz, viteaz ca şi iscusitele ucrainence? Vor avea ele atîta tărie de caracter şi demnitate naţională încît „să nu le-o dea ruşilor”, iar asta în semn de protest faţă de prezenţa armatei ruse în Transnistria? Suntem convinşi că bravii noştri moldoveni se vor mobiliza conştiincioşi spre a umple toate  golurile lăsate de o astfel de formă de revoltă!

Aşadar, iubite moldovence, „nu le-o mai daţi ruşilor”, păstraţi-vă pentru moldoveni şi, în cazuri excepţionale, pentru UE, căci liberalizarea regimului de vize permite tragerea multor draperii ademenitoare! Rezistaţi, voi moldovence, cu gîndul la Ştefan cel Mare recitînd „Doina” lui Eminescu! Sloganul moldovencelor ar putea fi: „Nu i-o da, nu te lăsa”!

M.C.