BLOCUL ELECTORAL AL COMUNISTILOR SI SOCIALISTILOR ANUNTA CE ACTIUNI VA INTREPRINDE

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor anunță ce pași urmează să facă după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare anticipate.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor este în procesul de colectare a încălcărilor depistate în procesul electoral. Ulterior se va decide dacă vor contesta sau nu rezultatul alegerilor parlamentare anticipate. Informații în acest sens a oferit socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă. 

„După procesarea a peste o mie de procese verbale din țară și de peste hotare constatăm că în Parlament trec trei formațiuni politice. O responsabilitate foarte mare pentru aceste partide politice”, a declarat Batrîncea. 

Acesat a mai spus că liderul PSRM, Igor Dodon, va susține mîine la ora 11:00 un brifing pentru a anunța pașii următori ai Blocului.

Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.