BLESTEMUL LUI RASPUTIN PREVĂZUT ŞI DE SAVANŢI

Va veni Apocalipsa pe 23 August 2013?

Grigori Rasputin, un celebru mistic rus care a avut o influenţă enormă asupra familiei ultimului ţar rus Nicolae al II-lea, a făcut unele profeţii despre viitor, dintre care unele chiar s-au îndeplinit. Supranumit „călugărul nebun”, el a prezis, între altele, că Sfîrşitul lumii va veni la 23 August 2013, relatează, Luni, portalul rus Psyteh.

Rasputin este cel care a prezis venirea noii puteri în Rusia imperială şi „munţi de oameni ucişi”, printre care nobili importanţi. „Apa din rîul Neva se va păta cu sîngele lor”, spunea el într-o faimoasă predicţie, înainte ca puterea bolşevică să masacreze cea mai mare parte a aristocraţiei ruse, inclusiv întreaga familie a ţarului Nicolae al II-lea. Ce-i drept, familia ţarului a fost ucisă la Ekaterinburg, în Urali, departe de Sankt-Petersburg.

Tot el, dacă ar fi să dăm crezare legendelor, a profeţit represiunile staliniste din anul 1937, ce aveau să se întîmple după 25 de ani şi trei luni după lovitura de stat bolşevică din 1917. Rasputin şi-a anticipat chiar şi împrejurările morţii sale şi a vorbit explicit despre ele. Dacă va fi ucis de „simpli tîlhari dintre ţăranii ruşi”, ţarul Nicolae poate să nu-şi facă griji pentru soarta sa şi urmaşii săi vor fi la putere „o sută de ani sau mai mult”. În cazul în care va fi asasinat de nobilime – de „rude ale ţarului” – atunci viitorul Rusiei şi al familiei imperiale va fi teribil. Nobilii vor fi nevoiţi să fugă din ţară, iar, dintre „rudele ţarului”, nimeni nu va fi lăsat în viaţă, profeţise Rasputin cu puţin timp înaintea ca „urgia roşie” să se abată asupra Rusiei ţariste.

Grigori Rasputin a prezis şi evenimente îngrozitoare ce ţin de viitorul în general al Planetei: „Cutremurele vor deveni mai frecvente, apa şi Pămîntul se vor deschide şi vor absorbi oameni şi obiecte. Oamenii se vor uita la violenţa de zi cu zi în apropierea casei lor, pentru că omul va deveni din nou fiară şi, ca orice animal, va ataca sau va fi atacat. Aceşti oameni nu vor şti să facă distincţie între bine şi rău...”

Călugărul rus a profeţit, de asemenea, şi o altă mare nenorocire – „o furtună teribilă” – care se va produce la 23 August 2013. “Lacrimile Soarelui vor cădea pe Terra, precum nişte scîntei de foc, arzînd oameni şi vegetaţie... Deşerturile vor înainta precum nişte cai ieşiţi din minţi fără călăreţi, păşunile se vor transforma în nisip, rîurile vor deveni pămînt... Şi sub Soarele în flăcări, viaţa va dispare”, scrie Rasputin.

La cîteva zile după această previziune, Rasputin a fost ucis. Dar nu înainte de a anunţa că, în acest timp, ar trebui să revină Iisus Hristos pe Pămînt ca să-i avertizeze şi să-i aline pe oameni în legătură cu dezastrul iminent, după care se va înălţa din nou la Cer.

„Cînd timpurile se vor apropia de beznă, iubirea oamenilor se va transforma în vegetaţie uscată. În deşertul acelor vremuri vor creşte doar două plante – planta cîştigului şi cea a iubirii de sine. Florile acestor plante vor fi luate drept flori de dragoste, în timp ce omenirea în acest timp blestemat se va fi scufundat într-o indiferenţă totală” – mai prezicea Rasputin.

Interesant este că despre “o furtună de foc” care se va abate asupra Pămîntului a vorbit alt mare prezicător, astronomul olandez Van der Meer, care spunea că Soarele ar putea exploda, distrugînd orice urmă de viaţă pe Terra. Un pericol care nu este exclus nici de către cercetătorii americani. Ei aşteaptă ca “furtuna de foc” sau efectul Carrington să se producă anul aceasta. Pot muri milioane de oameni, daca nu din cauza focului şi a căldurii, atunci din cauza întreruperii furnizării de energie electrică în întreaga lume.

Ce este fenomenul Carrington? El descrie, practic, evenimentele din 1859, cînd Soarele s-a acoperit de mai multe pete întunecate, vizibile inclusiv cu ochiul liber. Apoi din astrul solar s-au desprins cîteva mingi de foc, care au început să cadă spre Pămînt. 17 ore mai tîrziu, Soarele s-a aprins într-o lumină orbitoare: au încetat să mai funcţioneze telegraful şi telefonul, hîrtia se aprindea singură de la căldură. Această furtună magnetică a primit numele de fenomenul Carrington, în cinstea astronomului britanic Richard Carrington, care a descris totul din punct de vedere ştiinţific.

Se pare că, anul acesta, Terra este ameninţată de o catastrofă similară, dar de proporţii mult mai mari, estimează, pe de altă parte, publicaţia Sobesednik. Nu trebuie neglijat faptul că experţii NASA au anunţat deja că Soarele a intrat într-o fază de intensitate maximă a activităţii sale şi că într-un viitor nu foarte îndepărtat Pămîntul ar putea fi atins de o energie mortală, care va antrena furtuni înfricoşătoare şi devieri ale cîmpului magnetic. Un efect care, notează Sobesednik, ar putea determina distrugerea civilizaţiei tehnogene, aruncînd omenirea în Evul mediu.

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39