Blestemul de a te naște rus

Un neam sălbatic și criminal întreținut astfel de conducătorii lui

Autor: Mihai CONȚIU

Din start, fac precizarea că atunci cînd scriu despre ruși și Rusia nu judec, ci fac doar constatări obiective. Faptul că Rusia sovietică mi-a mutilat Țara, România, după 1947, cînd mi-a alungat Regele din ceea ce mai rămăsese din Regatul României interbelice, aducînd în fruntea românilor numai semianalfabeți, brute și slugi față de Stalin, nu m-a împiedicat să-mi însușesc marea cultură rusă. Nu am învățat limba rușilor pentru că nu-mi place cum sună.

Nedescifrabilul destin face ca orice om să se nască într-un anume colț al acestei planete. Pentru că este inevitabil, termenul ”acasă” al fiecărui individ este preferabil oricărui ”acasă” al altuia. Astfel, rusul de ieri și de astăzi, căruia, manipulator, de-a lungul secolelor, i s-a înscris deja în codul genetic brutalitatea și primitivismul, se crede buricul Pămîntului și superior tuturor celorlalte popoare.

El, rusul de ieri și de astăzi, începînd cu cel din casta de conducere, îi place să-și facă de cap, să se distreze și să locuiască periodic în Occidentul civilizat și democratic, își trimite copiii să studieze la cele mai prestigioase universități occidentale, dar, în diferite momente de răscruce, așa cum este cel de acum – războiul din Ucraina –, rusul despre care vorbim devine cel mai aprig dușman al Occidentului care i-a demonstrat că îi poate oferi orice – libertate, democrație, civilizație, bunăstare și respect față de sine.

De la Stalin încoace, rusului majoritar – sărac cu duhul și sărac la modul propriu, pentru care vodca e prima Biblie – i s-a inoculat, repet că în chiar codul genetic, convingerea că trebuie să fie stăpînul lumii, iar celelalte civilizații trebuie să dispară dacă nu i se supun.

Crimele de drept comun sunt pedepsite în toate Statele lumii, iar asprimea lor diferă de la o Țară la alte. Crimele de Stat, însă, intră sub incidența organismelor internaționale de profil. Unele pot fi pedepsite de către Tribunalele internaționale, altele nu. Acum, Rusia comite un adevărat genocid în Ucraina, care-i condamnat oficial de către organismele internaționale clasice. Pe de altă parte, Rusia și Țările aliate ei nu recunosc că soldații ruși, la ordinul lui Vladimir Putin, comit crime de război în numele Statului rus împotriva populației ucrainene civile. Asta-i Rusia! Asta-i ”civilizația rusă”!

Relocalizîndu-ne, Federația Rusă consideră că actualul teritoriu al Republicii Moldova îi aparține chiar și în pofida desprinderii de fosta URSS. Pînă la venirea la guvernare a PAS, partid pe care, politic și în virtutea multor derapaje, nu avem motive să-l simpatizăm fanatic, toate guvernările sau liderii politici de la conducere au fost excesiv de prudenți cu Rusia, inclusiv președintele interimar ”unionist” Mihai Ghimpu. Acum, cel puțin sub auspiciile actualei guvernări, Republica Moldova demonstrează că e bine să fugi de Rusia ca dracul de tămîie, asta însemnînd inclusiv ieșirea din CSI-ul totalitarist.

În aceste noi condiții, Federația Rusă a ajuns, prin intermediul Ambasadei ruse de la Chișinău și prin cel al purtătorilor de cuvinte veninoase de la Kremlin, să ”muștruluiască diplomatic” Republica Moldova chiar și atunci cînd un rusofil îl pîrăște pe un moldovean că a scăpat un pîrț înspre vreo statuie sovietică.

În contextul organizării expoziției ”Basarabenii în Gulag” în PMAN, ambasadorului rus de la Chișinău, Oleg Vasnețov, ”i-a sărit muștarul” din fața sticlei cu votcă și, printre altele, a glăsuit:

„Luna rusofobiei deghizată în <luptă împotriva totalitarismului>. Ei denigrează în mod deliberat soldații Armatei Roșii care au luptat cu ei”.

Oroarea și teama lumii civilizate față de atrocitățile comise de către ruși, în general, sunt calificate de către Putin și clica lui drept rusofobie. Ambasadorul rus spune că ”soldații Armatei Roșii au luptat cu ei”, adică împreună cu moldovenii. Așa o fi, după cum nuanțează goarna diplomatică a Kremlinului, numai că ostașii moldoveni au luptat, în calitate de subordonați, sub comandă rusească, în numele Rusiei sovietice.

Mai apoi cum să-i denigrezi pe soldații Armatei Roșii? Nu-i denigrezi, îi înjuri pentru că au uitat, la ordin, să se întoarcă acasă la ei de pe aceste pămînturi, aducîndu-și aici, unde exista o civilizație și o bunăstare net superioară celor din Rusia, rudele și cunoscuții ca să se instaleze ca niște stăpîni, să-i înlocuiască pe moldovenii pe care ticăloșii ruși i-au deportat, ca pe niște animale, în Siberia ori i-au ucis.

Mai apoi, a urmat foametea organizată de către criminalul Stalin, cînd ”bravii soldați ai Armatei Roșii” au furat și confiscat totul de la moldoveni ca să aibă ce mînca zilnic, la o sticlă-două de votcă, rușii din Rusia, bucuroși că sunt ”eliberatori ai popoarelor” și că satrapul de la Kremlin nu-i lasă să moară de foame, inclusiv pe seama înfometării moldovenilor.

Începînd cel puțin de la Stalin și isprăvind cu criminalul dement Putin, observăm că rușii majoritari, atunci cînd e vorba de noi cotropiri, sunt un neam sălbatic, primitiv și criminal, motiv pentru care orice om civilizat este îndreptățit să constate că a te naște rus e un blestem!