BIROUL PERMANENT AL PARLAMENTULUI VA AVEA 13 MEMBRI IN LOC DE 12. A FOST INCLUS UN MEMBRU BCS

Biroul permanent al Parlamentului va avea 13 în loc de 12 membri, cît au fost stabiliți inițial. În componența Biroului permanent a fost inclus deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Constantin Starîș.

Anterior, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a acuzat majoritatea parlamentară că nu a calculat corect numărul de locuri în Biroul permanent și a insistat că trebuie să aibă încă un deputat în componența acestuia.

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința din 5 august, raportul la un proiect de Hotărîre pentru modificarea Hotărîrii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

Astfel, Biroul permanent al Parlamentului va fi alcătuit din trei membri din oficiu (președintele și vicepreședinții Parlamentului) și zece deputați aleși.

De la PAS în Biroul permanent au intrat Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Dan Perciun, Veronica Roșca și Vladimir Bolea.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor îi are în Birou pe Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, iar Partidul Politic Șor – pe Denis Ulanov.

Din Biroul permanent mai face parte din oficiu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și vicepreședinții Mihai Popșoi și Vlad Batrîncea.

Proiectul a fost adoptat cu 84 de voturi.

Sursa: IPN