Beneficii in capsule

Uleiul de pește nu mai este neplăcut cînd îl consumăm, măcar pentru calitățile sale. Atît peștele, cît și fructele de mare conțin Omega 3, acea sursă de acizi grași esențiali de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta cît mai corect. De aceea, atunci cînd nu avem la îndemînă pește ori atunci cînd nu ne place mai deloc putem opta pentru proprietățile uleiului de pește. Uleiul de pește este disponibil sub formă lichidă sau capsulă. Este mult mai ieftin în stare lichidă, dar gustul și mirosul este destul de puternic, motiv pentru care oamenii cumpără capsule. Pe lînga ulei, capsulele conțin și gliceride ale căror componente principale sunt acidul oleic, acidul palmitic, acizii grași omega-3 și omega-6. Toate celelalte elemente sunt prezente în cantități mai mici.Uleiul de pește este o substanță bogată în steroli, care au numeroase beneficii pentru sănătate. Uleiul are proprietăți puternice antioxidante și cardioprotectoare.

Specialiștii au demonstrat că uleiul de pește îmbunătățește destul de mult memoria și funcțiile cognitive. S-a demonstrat deja că uleiul de pește contribuie la menținerea sănătății creierului și chiar reușește să prevină o boală gravă, precum Alzheimer. Membrana creierului este alcătuită din acizi grași esențiali Omega 3 care determină creșterea nivelului de serotonină, un hormon care reușește să prevină și chiar să trateze depresia.

Este cunoscut de către specialiști prin acțiunea sa pe care o exercită asupra sistemului hormonal. O dată introdus în organism, uleiul de pește reduce riscul de a dezvolta afecțiuni ale glandei tiroide, previne inflamațiile și apariția psoriazisului. Acesta conține o concentrație mare de vitamina A și D, care poate îmbunătăți creșterea celulelor pielii și  a mucoaselor. Aceste vitamine fac  uleiul minunat pentru piele, păr și unghii. De asemenea, îmbunătățește absorbția de calciu în corp. Mulți nutriționiști recomandă acest ulei și ca supliment pentru pierderea în greutate. Conform unei cercetări din Australia, oamenii care iau 6 gr. de  ulei de pește pe zi și fac mișcare 45 de minute pe zi au un profil lipidic mult mai bun decît cei care nu fac asta. Combinația de activitate fizică și ulei de pește reduce din grăsimea corporală, în timp ce uleiul în sine îmbunătățește și funcția creierului de asemenea. Multe cercetări au arătat că o capsulă de ulei de pește pe zi este una din cele mai bune prevenții împotriva demenței.

Mihaela Vrabie-Badia