Autoritatile turce au retinut peste 250 de persoane pentru presupuse legaturi cu organizatii teroriste

Autorităţile turce au reţinut 267 de suspecţi, dintre care 161 cetăţeni străini, pentru presupusele lor legături cu organizaţii teroriste, a informat Sîmbătă agenţia de ştiri Anadolu, relatează dpa, scrie agerpres. Poliţia crede că extremişti religioşi au complotat pentru a comite atacuri de Anul Nou, relatează Anadolu, fără a furniza informaţii suplimentare. Suspecţii au fost reţinuţi în timpul unor raiduri în 33 de oraşe şi provincii între 20 şi 31 Decembrie, a menţionat Anadolu, citînd un comunicat al Ministerului de Interne.

Naţionalităţile cetăţenilor străini reţinuţi nu au fost făcute publice. De asemenea, autoritatea de imigraţie a Turciei reţine 69 de cetăţeni străini din cauza „legăturilor lor cu zone de conflict”, mai precizează sursa citată. Poliţia a confiscat pistoale, materiale explozive şi documente digitale legate de grupurile teroriste în raidurile în care au fost reţinute cele 69 de persoane. Nici un grup terorist nu a fost menţionat.

Turcia vizează frecvent indivizi cu legături cu gruparea Stat Islamic, în special după ce organizaţia extremistă a ucis 39 de persoane într-un atac dintr-un club din Istanbul în primele ore ale zilei de 1 Ianuarie 2017.