Autoritatile ruse au retinut sapte persoane banuite ca planificau atacuri teroriste la Sankt Petersburg

Autoritățile ruse au reținut șapte persoane bănuite că planificau atacuri teroriste asupra sistemului de transport feroviar și în alte locuri aglomerate din Sankt Petersburg, a anunțat Vineri Serviciul federal de securitate FSB, transmite DPA.

Toate cele șapte persoane sunt originare din Asia Centrală, dar identitatea lor nu poate fi făcută publică întrucît este în desfășurare o anchetă, a menționat FSB într-un comunicat.

La Sankt Petersburg, unul din cele mai mari orașe din Rusia, trăiește o importantă comunitate de lucrători veniți din foste republici sovietice din Asia Centrală, regiune predominant musulmană. Într-o situație similară se află și capitala Moscova, și ea destinație pentru imigranți în căutare de oportunități economice.

După atentatul cu bombă de la metroul din Sankt Petersburg de la începutul lui Aprilie, soldat cu 15 morți, autoritățile ruse au reținut numeroși suspecți de terorism originari din Asia Centrală.

Presupusul atacator sinucigaș de la 3 Aprilie din Sankt Petersburg a fost un cetățean rus născut în Kîrgîzstan, Akbarjon Djalilov, în vîrstă de 22 de ani, despre care autoritățile consideră că se radicalizase în urma contactelor sale cu extremiști islamici. (AGERPRES)