AUTORITATILE LOCALE DE LA BALTI AU INTRODUS NOI REGULI DE ASIGURARE A CURATENIEI IN LOCALITATE

Consiliul municipal Bălţi a aprobat recent un nou Regulament cu privire la asigurarea curăţeniei pe teritoriul localităţii.

Potrivit documentului, toate persoanele fizice şi juridice sînt obligate să încheie contracte pentru evacuarea deşeurilor cu întreprinderea specializată din Bălţi „Salubrity Solutions”. Gunoiul urmează să fie evacuat nu mai rar de o dată la trei zile din blocurile cu multe etaje şi cel puţin o dată pe săptămînă din sectorul particular. Totodată, regulamentul fixează prevederi stricte privind instalarea şi îngrijirea containerelor şi pubelelor.

Noul regulament mai interzice renovarea neautorizată a faţadelor clădirilor, afişajul pe pereţii blocurilor de locuit, garduri, stîlpi, copaci, obiecte comerciale ş.a. Şantierele trebuie să fie dotate cu puncte de spălare a roţilor mijloacelor de transport pentru a nu murdări străzile oraşului.

De asemenea, pe teritoriul mun. Bălţi este interzisă sădirea pomilor fructiferi la o distanţă mai mică de trei metri de la gospodăria vecină, fără o coordonare cu proprietarul. La fel, regulamentul nu permite instalarea crucilor la locurile accidentelor rutiere. Fără permisiune specială nu se poate de plasat garaje, şoproane, gherete, hulubării, sere, reclame, îngrădiri etc. Între orele 22.00 şi 06.00 este interzis orice deranjament sub formă de muzică, aparate electrocasnice conectate la maxim, precum şi lucrări de reparaţie, arată esp.md.

Noile reguli de la Bălţi mai includ interdicţia fumatului şi jocurilor de interes în edificii publice, cu excepţia locurilor special amenajate.