AU FOST PREMIAŢI CÎŞTIGĂTORII CONCURSULUI ”PEDAGOGUL ANULUI”

Cîştigătorii concursului ”Pedagogul anului”, ediţia 2014, au fost premiaţi astăzi în cadrul ceremoniei dedicate Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt.

Concursul a avut trei nominalizări. Astfel, „Educatorul anului” a devenit Maria Leşcu din Soroca. Titlul ”Învăţătorul anului” a fost obţinut de Virginia Vangheli, de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Chişinău. La categoria „Profesorul anului”, învingătoare este Ina Dumitraş, profesoară la Liceul „Mihai Eminescu” din Bălţi. Fiecare cîştigător a obţinut un premiu în mărime de 50 de mii de lei şi o diplomă de onoare. Totodată, premianţilor le-a fost acordat gradul didactic următor celui pe care îl deţin.

Maia Sandu, ministru al Educaţiei, a felicitat pedagogii cu ocazia Zilei lor profesionale şi le-a mulţumit acestora pentru munca depusă. Ministrul a afirmat că "transformarea societăţii depinde de succesul transformării educaţiei". „Ne-am propus să educăm tineri care să fie competitivi acasă şi oriunde în lume, care să se descurce astăzi, dar şi peste zeci de ani. Nu mai este suficient să predăm materii şi să ne asigurăm că elevii însuşesc anumite lucruri, ci este necesar să cultivăm şi să apreciem valori morale şi spirituale, capacitatea copiilor de a gîndi şi de a şti să înveţe şi atunci cînd nu vor avea profesorul aproape”, a declarat Maia Sandu.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că în ultimii ani educaţia a devenit prioritate naţională în Republica Moldova. Potrivit premierului, „creşterea calităţii educaţiei în beneficiul copiilor este cea mai sigură cale de a mişca ţara înainte şi de a edifica un viitor stabil”. „Sînteţi cei care zi de zi contribuie la edificarea viitorului nostru. Vă rămînem mereu datori pentru cele făcute pentru noi, dar şi pentru ceea ce faceţi pentru copiii noştri”, a afirmat Iurie Leancă, adresîndu-se pedagogilor.

În prezent, în Republica Moldova activează circa 42 de mii de cadre didactice.

Sursa: Moldpres