Atac armat la o universitate din SUA. Un om a fost ucis si sapte raniti

Un incident armat într-un campus universitar din Louisiana s-a soldat Duminică cu un mort şi şapte răniţi, a anunţat Poliţia acestui stat din Sud-Estul SUA, la cîteva zile după ce o persoană a fost ucisă într-un alt atac armat la aceeaşi facultate, relatează France Presse.

Una dintre victimele ultimului incident armat, produs la ora 1 dimineaţă în noaptea de Sîmbătă spre Duminică, studia la Grambling State University (GramFam), a anunţat Poliţia din Louisiana, adăugînd că un rănit se află în stare critică.

Universitatea a postat pe Twitter un comunicat în care afirmă că studentul rănit a fost „tratat pentru răni care nu îi pun viaţa în pericol” şi în care a mai precizat că persoana ucisă nu era înregistrată la instituţie.

Acesta este al doilea incident armat în mai puţin de o săptămînă în acest campus, dar cele două incidente nu au legătură.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost declarată pînă la un nou ordin, se precizează în comunicat, anunţînd de asemenea anularea meciului de fotbal anual, care este în mod tradiţional însoţit de petreceri.

„Poliţia statului Louisiana cere ajutor pentru localizarea suspectului (suspecţilor) în acest incident armat”, a declarat Poliţia într-un comunicat postat pe Facebook. „Orice informaţie, chiar şi cel mai mic detaliu, ar putea fi valoroasă în această investigaţie”.

Poliţia a publicat de asemenea numele şi fotografia unui suspect al unui alt incident armat produs în acelaşi campus cu patru zile înainte, despre care autorităţile nu cred că are legătură cu cel de Duminică.

O persoană de 19 ani a murit la 13 Octombrie şi alta de 16 a fost rănită, potrivit Poliţiei.