ATAC ARMAT LA MOSCOVA, PESTE 60 DE OAMENI UCIȘI ÎNTR-O SALĂ DE SPECTACOLE

Rusia a fost zdruncinată de un atac sîngeros revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Cel puțin 60 de oameni au murit și aproape 150 au fost răniți după ce cel puțin cinci atacatori care purtau costume de camuflaj au deschis focul asupra miilor de persoane care se aflau într-o sală de spectacole, apoi au dat foc. Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate, iar autoritățile fac apel către populație să doneze sînge pentru victimele atacului.

Canalul de Telegram Baza, care frecvent obține informații din rîndul autorităților ruse, scrie că patru din cei șase atacatori au fost identificați, toții fiind cetățeni ai Republicii Tadjikistan.

Două persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal din apropiere de Moscova au fost reţinute în regiunea rusă Briansk în urma unei urmăriri cu maşina, a anunţat sîmbătă parlamentarul Alexander Kinştein pe Telegram, potrivit Reuters.

Alţi suspecţi au fugit pe jos într-o pădure din apropiere, a adăugat el.

Bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în camuflaj au deschis focul vineri cu arme automate asupra participanţilor la un concert în apropiere de Moscova, omorînd cel puţin 60 de persoane şi rănind 145 într-un atac revendicat de militanţii grupării jihadiste Statul Islamic.

Sursa: digi24.ro