ARTISTUL PLASTIC ANATOL MOCANU, PREMIANTUL EXPOZIŢIEI "AUTUMNALA 2013"

Artistul plastic Anatol Mocanu a obţinut Premiul Mare, de o mie de dolari SUA, în cadrul Expoziţiei-concurs de artă plastică contemporană "Autumnala 2013". Inaugurarea expoziţiei şi decernarea premiilor a avut loc pe 28 noiembrie, la Centrul "C. Brâncuşi".

Anatol Mocanu a spus că a venit la acest concurs cu un peisaj din zona de frontieră moldo-română. "Am realizat lucrarea în baza unei fotografii, pe care am făcut-o anterior în satul Criva, localitatea mea de baştină. De la idee pînă la realizarea ei pe pînză au trecut doi ani", a spus maestrul, care practică şi fotografia.

Tudor Braga, critic de artă a precizat că Premiul Mare, de o mie de dolari, a fost oferit de Ministerul Culturii. "În acelaşi timp, Uniunea Artiştilor Plastici va repartiza o mie de dolari pentru alţi şapte plasticieni", a spus Braga.

Expoziţia-concurs "Autumnala 2013" reuneşte 197 de piese ale 157 de artişti plastici. Ea va fi deschisă publicului pînă la 15 decembrie. Tot pînă la 15 decembrie, la Centrul "C. Brâncuşi" va funcţiona o expoziţie personală de pictură, dedicată împlinirii a 60 de ani de la naşterea lui Iurie Ursatîi.

Sursa: Moldpres