Armata israeliană este acuzată că ar fi interogat și umilit jurnaliști și medici

Forțele israeliene au reținut mai mulți jurnaliști palestinieni și lucrători din domeniul Sănătății, i-au legat la ochi și i-au dezbrăcat pînă în lenjerie, în Spitalul Al-Shifa, din Nordul Gazei, conform CNN.

Reporterii palestinieni și personalul spitalului au descris scene umilitoare la care colegii lor au fost suspuși. Conform surselor CNN, acești au fost dezbrăcați și lăsați afară în frig, după ce Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au asediat cel mai mare spital din enclavă, la începutul acestei săptămînii.

Ismail Al Ghoul, un jurnalist Al Jazeera, a declarat, pentru CNN, că el și echipa sa au fost reținuți pentru 12 ore, dezbrăcați de lenjerie și legați la ochi, în ciuda ploii și a frigului. Un alt membru al echipei, Ahmad al-Harazin, a spus că „în timp ce stăteam acolo, Armata israeliană a făcut un raid și ne-a arestat brusc. Dumnezeu Atotputernicul ne-a ținut în siguranță. Și am fost eliberați.”

Samer Tarazi, care a făcut, de asemenea, parte din echipa lui Al Ghoul de la Al-Shifa, a declarat, pentru CNN, că Armata israeliană a luat cu asalt complexul și i-a reținut.

„Am fost legați la ochi și încătușați. Așteptam, fără să știm unde suntem sau unde am fost duși”, a spus el. După reținerea lor, IDF le-a spus lui Tarazi și colegilor săi să fugă spre Sud, de-a lungul străzii de coastă Al Rashid. ”Am fost eliberați fără să ne recuperăm ID-urile sau telefoanele mobile”, a adăugat el.

Armata israeliană a atacat Al-Shifa după ce a susținut că „teroriștii de rang înalt ai Hama” foloseau instalația pentru a „conduce și promova activități teroriste”.