Șanse sporite pentru rivalul lui Erdogan: Blocul de opoziţie din Turcia condus de HDP îl va susţine pe Kemal Kiliçdaroglu

Un bloc de opoziţie condus de Partidul Democratic al Popoarelor (HDP), pro-kurd, şi-a anunţat, Vineri, sprijinul pentru Kemal Kiliçdaroglu, cel mai puternic rival al Preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în alegerile ce vor avea loc la 14 Mai, transmite dpa, potrivit agerpres

Sprijinul anunţat de blocul condus de HDP este unul esenţial pentru Kiliçdaroglu.

Sondaje recente prognozează o competiţie strînsă între Erdogan şi Kiliçdaroglu, în care alegătorii pro-kurzi şi cei indecişi vor juca un rol crucial.

HDP, al treilea partid din opoziţie, vizat de o procedură judiciară prin care ar putea fi desfiinţat, a decis recent să participe la alegeri pe listele formaţiunii surori, Partidul Stîngii Verzi.

Blocul, din care mai fac parte formaţiuni de stînga mai mici, îl va susţine pe Kiliçdaroglu în ”cele mai importante alegeri din istoria Turciei, împotriva unei administraţii autoritare şi fasciste”, a transmis Partidul Stîngii Verzi pe Twitter.

Alianţa îşi propune depăşirea crizelor socială şi economică şi reconstruirea democraţiei în Turciei, adaugă comunicatul.

Se anticipează că alegerile parlamentare şi prezidenţiale de la 14 Mai vor fi unele din cele mai pline de consecinţe pentru Turcia.

După 20 de ani la putere, Erdogan se confruntă cu cea mai dificilă provocare pe fondul problemelor economice în urma seismului care a devastat, în Februarie, Estul ţării.