ANGLIA - SENEGAL 3-0. HARRY KANE, PRIMUL GOL IN QATAR

Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după victoria clară în fața Senegalului, scor 3-0.

Senegalezii au început curajos meciul și au avut două ocazii mari în minutele 23 și 31. Mai întîi, Ismaila Sarr a șutat peste poartă din cîțiva metri, apoi Boulaye Dia a șutat la colțul scurt, dar nu l-a putut învinge pe Pickford.

Jordan Henderson a deschis scorul în minutul 38, cu un șut din centrul careului. Căpitanul lui Liverpool a primit o pasă perfectă de la Jude Bellingham.

Este primul gol la o ediție a Cupei Mondiale pentru Jordan Henderson (32 de ani). Mijlocașul englez are trei goluri în 73 de meciuri pentru echipa națională.

Jordan Henderson (32 de ani, 170 de zile) este al doilea cel mai vîrstnic marcator din istoria participărilor Angliei la Cupa Mondială, după Tom Finney, în 1958 (36 de ani, 64 de zile).

În prelungirile primei reprize, Harry Kane a dublat avantajul Angliei. După un contraatac fulger, Foden i-a pasat lui Kane, care a rămas singur cu portarul și a șutat în forță, pe centru. 

Este primul gol la Cupa Mondială din Qatar pentru căpitanul Angliei, în vîrstă de 29 de ani. Atacantul de la Tottenham ajunge la 52 de goluri în 79 de meciuri pentru echipa națională.

În repriza a doua, Senegalul n-a bifat niciun șut pe spațiul porții adverse. În minutul 57, Bukayo Saka a înscris, după ce a săltat mingea elegant peste portarul senegalez, din centrul careului. A fost pasa perfectă a lui Phil Foden.

Este al treilea gol al lui Saka (21 de ani) în Qatar, fiind cel mai bun marcator al Angliei, la egalitate cu Marcus Rashford.

Bukayo Saka este al doilea cel mai tînăr jucător care înscrie pentru Anglia într-un meci din fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale.

Meciul Anglia – Franța, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale Qatar 2022, e programat pe 10 decembrie, pe stadionul Al-Bayt din Al Khor.

Sursa: digisport.ro