AIM A LANSAT MARATONUL SCRISORILOR PENTRU DREPTURILE OMULUI

Amnesty International Moldova (AIM), împreună cu Poşta Moldovei, a lansat pe 10 decembrie la Chişinău Maratonul Scrisorilor pentru Drepturile Omului în vederea susţinerii persoanelor din lumea întreagă ale căror drepturi au fost lezate.

În anul curent, Maratonul Scrisorilor este desfăşurat în Republica Moldova în perioada 1-17 decembrie şi reuneşte peste 30 de grupuri din diferite localităţi ale ţării, pentru a susţine patru persoane – din Arabia Saudită, Grecia, China şi Uzbekistan - ale căror drepturi au fost încălcate.

Cristina Pereteatcu, director executiv AIM, a remarcat că acest eveniment se desfăşoară al patrulea an în Republica Moldova, iar numărul persoanelor implicate creşte semnificativ an de an, în special în rîndul elevilor. „Rămînem în continuare luptători paşnici pentru drepturile omului, încrezători în puterea petiţiei. Avem ferma convingere că o scrisoare, o semnătură poate schimba vieţi şi responsabiliza un guvern represiv”, a subliniat sursa citată.

Scrisorile pot fi semnate on-line pe site-ul www.amnesty.md/maraton/ sau la sediul Î.S. „Poşta Moldovei”. Ideea unui maraton al scrisorilor pentru drepturile omului aparţine membrilor Amnesty din Polonia, care au organizat primul eveniment de acest gen în anul 2001.

Sursa: Moldpres