AGRICULTORII AU SOLICITAT MAJORAREA FONDULUI DE SUBVENŢIONARE A PRODUCĂTORILOR AGRICOLI

Agricultorii solicită majorarea Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli cu 200 de milioane de lei.

Alexandru Slusari, preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că dacă fondul de subvenţionare nu va fi majorat, producătorii agricoli se vor confrunta în toamna acestui an cu o situaţie dificilă. "Pînă în prezent au fost solicitate subvenţii în valoare de aproximativ 530 de milioane de lei. Dacă fondul nu va fi suplinit, la toamnă pe mulţi agricultori îi aşteaptă o catastrofă", a opinat Slusari.

Fermierii au mai solicitat Guvernului şi Parlamentului să adopte în regim prioritar legea care ar permite producătorilor agricoli să importe motorină în scopuri agricole.

În prezent fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli este de 500 de milioane de lei, cu 100 de milioane mai mult decît anul trecut. Potrivit rectificărilor la bugetul de stat pentru anul curent, aprobate recent de Guvern, fondul de subvenţionare va creşte cu 64 de milioane de lei.

Producătorii agricoli s-au arătat mulţumiţi că Parlamentul a adoptat recent proiectul prin care agricultura a fost declarată drept domeniu prioritar pentru dezvoltarea R. Moldova, aceasta fiind una dintre revendicările enunţate anterior de reprezentanţii sectorului agrar.

Sursa: Moldpres