Agenții ucraineni l-au împușcat pe un comandant rus chiar în fața casei lui. ”Vă știm adresele, numerele mașinilor, rutele și obiceiurile”

Comandantul echipajului unui bombardier strategic rusesc Tu-95, maiorul Oleg Sergheevici Stegaciov, a fost împușcat în orașul Engels (Sud-Vestul Rusiei), unde se află și o bază aeriană, potrivit Direcției de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GRU).

„Ca urmare a atacului, Oleg Stegaciov a suferit răni prin împușcare. Dacă a supraviețuit sau nu – vom clarifica”, se arată într-un comunicat al spionajului militar ucrainean, care nu face nici o referire la cei care au efectuat operațiunea.

Comunicatul precizează că pilotul de bombardiere strategice Tu-95 (Bear - Ursul - în codificarea NATO), ”s-a născut la 23 Iunie 1983, a servit la baza aeriană Engels (unitatea militară 06987) și este direct implicat în lansarea de rachete asupra obiectivelor civile din Ucraina și în uciderea poporului nostru”.

”Vă reamintim că pe toți criminalii de război îi așteaptă pedeapsa – vă știm numele, adresele, numerele mașinilor, rutele și obiceiurile obișnuite”, mai precizează Direcția de Informații a Armatei ucrainene.

GRU a publica mai multe fotografii cu Oleg Stegaciov în diverse ipostaze și cu o mașină de teren cu portiera deschisă în dreptul șoferului, posibil loc al atacului.