AFLA CE PLANTE MEDICINALE PROTEJEAZA ZODIA TA

(continuare din numărul precedent)

Zodia Capricorn. Planta ta protectoare este tătăneasa, care are principii emoliente, cicatrizante și calmante. Rădăcina de tătăneasă este folosită pentru boli de piele, pentru eczeme și ulcere varicoase, de care suferă unii nativi ai zodiei. O altă plantă benefică pentru tine este cimbrișorul, supranumit și ”antibioticul săracului”, bun în caz de gripe, guturai, tuse sau răceli.Zodii roinita1 copy.jpg

Zodia Vărsător. Roinița este planta care te apără în fața bolilor și previne tulburările digestive, endocrine, dar și afecțiunile cardiovasculare. O cură cu ceai de roiniță, repetată din cînd în cînd, îți prinde bine, mai ales pe timp de iarnă. În plus, rădăcina de valeriană acționează ca sedative, calmant și antispastic, și este bun seara, înainte de culcare.

Zodii patlagina copy.jpg

Zodia Pești. Pentru tine, pătlagina are puteri curative și te ajută să faci față tuturor durerilor, de la cele de dinți, la cele de picioare. Guvernați de Neptun, Peștii au în general o sănătate fragilă și este indicat să prevină cele mai grave afecțiuni prin soluții naturiste. Pe lîngă pătlagină, infuzia din petale de mac roșu poate fi folosită în caz de oboseală cronică și stres.

Sursa: libertatea.ro