AFGANISTAN: BILANTUL ATENTATULUI DE LA KABUL A CRESCUT LA 64 DE MORTI

Bilanțul atentatului sinucigaș cu mașină-capcană, comis marți în centrul capitalei afgane Kabul de insurgenți talibani, a crescut la 64 de morți și 347 de răniți, a anunțat miercuri purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqi, citat de EFE și AFP.

'Cu regret anunț că 64 de persoane, în majoritate civili, și-au pierdut viața, iar alte 347 au fost rănite' în atacul terorist de ieri (marți) la Kabul, a indicat acesta într-o conferință de presă, în timp ce un bilanț precedent consemna 30 de morți și 327 de răniți.

Insurgenții talibani au dat o lovitură marți guvernului președintelui afgan Ashraf Ghani cu acest atentat îndreptat împotriva sediului serviciilor de informații afgane NDS, în primul lor atac major după lansarea 'ofensivei de primăvară' acum o săptămînă.

Totodată, acesta este cel mai sîngeros atac care a lovit Kabulul din decembrie 2011. Atunci, peste 50 de persoane au fost ucise într-un atac împotriva minorității șiite hazara, în timpul sărbătorii de Ashura.

Sursa: Agerpres