AFACERI ULUITOR DE PROFITABILE CU MANDATUL DE DEPUTAT

Foști deputați comuniști care au ajuns multimilionari, începînd cu Decembrie 2015

Mai jos de Plahotniuc, Candu și Șor, superlativul absolut al nesimțirii, al neîndestulării și al trădării infecte îl aflăm și la cei 14 deputați comuniști cumpărați de Plahotniuc, în Decembrie 2015, pe bani grei, de parcă ar fi niște animale de rasă extrem de reproductive. În campaniile electorale, acești nesimțiți și mai imorali decît orice căzătură umană promit cîte-n Lună și stele amărîților de moldoveni ca să-i voteze. La televiziuni, acești nemernici se bat cu pumnii în piept și răcnesc ca niște vite despre cît îi iubesc ei pe moldoveni și cît se sacrifică pentru binele lor, iar asta pe salarii, îndemnizații și privilegii la care un om normal, un profesor și, mai ales, nici un medic nu visează. Cu toate acestea, sînt aleși.

Există cîteva posturi de televiziune, printre care TV 8, Jurnal Tv, Pro Tv etc., precum și cîteva site-uri semianalfabete, care s-au transformat în veritabile metrese bine plătite ale lui Plahotniuc, prin intermediul lui Candu, Vladimir Cebotari, Viorel Morari, Sergiu Sîrbu, Usatîi, Șor ori chiar Platon, iar asta pentru că aceștia îi atacă pe actualii guvernanți.

Vineri, 8 Mai, aceste metrese anunțau, în extaz, că deputații Oleg Sîrbu, Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov și Elena Bacalu au părăsit PDM pentru a se alătura cuibului de lipitori politice din Pro Moldova şi Partidul Şor. Îi las la o parte pe cei doi deputați democrați fără onoare și bun-simț elementar, dar cu averi mult peste capacitățile lor creative și legale de a le agonisi. Averile declarate și nedeclarate ale acestora depășesc veniturile pe o viață ale tuturor medicilor care acum se luptă cu coronavirusul. Așadar, Plahotniuc, prin Candu, are cu ce să-i șantajeze.

Ceilalți doi deputați, Vitiuc și Violeta Ivanov, nu merită nici măcar saliva noastră expectorată spre ei, la cît de mult au decăzut din dorința de înavuțire pe căi ilegale. Dacă nu le este rușine de copiii lor că sînt atît de imorali, înseamnă că le vor semăna, că tot așa îi vor crește. Acești doi bișnițari politici fac parte din grupul celor 14 deputați comuniști cumpărați de Plahotniuc în Decembrie 2015. Vladimir Voronin și alți politicieni și jurnaliști au spus că fiecare a primit cîte 300 de mii de euro ca să treacă în banda politică și mafiotă a lui Plahotniuc. Acum, indirect, Plahotniuc i-a răscumpărat din PDM și i-a parașutat în Partidul Şor, sub ciolanele lui Şor şi Tauber. Vă dați seama că prețul nu poate fi mai mic decît cel cu care au fost cumpărați din PCRM!

Vă dați seama că acești nesimțiți au cîștigat ilegal peste 600 de mii de euro doar pentru că ”au fost aleși deputați” de către amărîții care i-au crezut sau pentru că li s-au dat cîteva pungi cu alimente sau niște lei amărîți”? Nu mai vorbim despre salariile, îndemnizațiile și celelalte privilegii! Despre Violeta Ivanov, de exemplu, nu mai vorbim despre casa ei de lux, despre alte proprietăți, toate acumulate în calitate de ”bugetară amărîtă”, despre faptul că îi place să-și cumpere haine și cosmetice scumpe doar de la Geneva și Paris, că așa a fost ea educată la Grinăuțiul natal! Auziți nesimțire de țoapă parvenită de la coada vacii: Fiind din cea mai săracă Țară europeană, ea își cumpără haine, bijuterii și cosmetice de la Geneva și Paris! De parcă mă-sa și tac-său ar fi fost mari industriași, din tată-n fiu, care au crescut-o în palate și a avut la dispoziție zeci de servitori, de parcă habar nu are ce este acela WC în fundul curți și substitutul hîrtiei igienice, coceanul! La fel și Vitiuc, despre care presa scrie că este unul dintre cei mai bogați deputați!

În același confort regesc trăiesc și ceilalți 12 deputați cumpărați de Plahotniuc de la PCRM! Împotriva ”cumpăratului de lux” Sergiu Sîrbu, Vladimir Voronin chiar a făcut un denunț penal. Acesta-i partidul Pro Moldova condus de Candu! Acum prețurile deputaților ex-comuniști și a celor dornici să se vîndă din PDM au crescut enorm. Tentația e mare pentru toți acești paraziți nesimțiți și ticăloși, care numai la bani mulți și ilegal dobîndiți se gîndesc! Avem certitudinea că mai sînt destui care abia așteaptă prețul trădării sau al șantajului plătit și el!

Plahotniuc, prin Șor, Candu și alți servitori care i-au moștenit administrarea afacerilor de aici, a dat liber să se arunce drept momeală oricîte milioane de euro e nevoie. Scopul acestei grupări mafiote și criminale este ori să întărească numeric Pro Moldova şi Partidul Şor ca să devină subiecte politice de viitoare negocieri pentru crearea unei alte majorități parlamentare, ori să fie parte activă a unei lovituri de Stat pentru ca Plahotniuc să revină în Țară așa cum a revenit Usatîi după fuga lui.

Avem convingerea că din acest complot fac parte și structuri politice și ale serviciilor secrete din România, foști complici ai lui Plahotniuc. De ce? Pentru că absolut nimeni din România nu a fost demascat, acuzat ori pedepsit pentru suportul acordat Statului mafiot controlat de Plahotniuc! Dincolo de aceștia, și acum sînt încă extrem de activi analiști și jurnaliști români care l-au susținut pe Plahotniuc, iar acum sprijină ”rămășițele politice și jurnalistice autohtone” în numele demolării actuale guvernări și împiedicării cu orice preț a lui Dodon ca să mai cîștige un mandat prezidențial.

Așa cum spuneam încă de cînd Plahotniuc stăpînea Țara, la fel spun și acum: El vrea răzbunare cu orice preț și chiar cu mult sînge! Puțin îi pasă lui și acoliților săi de soarta moldovenilor, de viața lor! El vrea să revină triumfal pentru că ACUM știe și mai bine cum să-i facă sclavi și mai umili! În acest context, Plahotniuc este ajutat nu doar de Candu și cei cumpărați, ci și de Maia Sandu și Andrei Năstase!

Mihai CONȚIU