ADRESAREA LUI IGOR DODON IN PREAJMA ALEGERILOR LOCALE GENERALE

Stimaţi concetăţeni,

Sîntem aproape de o nouă victorie împotriva caracatiţiei oligarhice de la conducera ţării. Oligarhii sînt mai slabi decît vor să pară. Şi nu a rămas mult timp pînă îi vom doborî definitiv.

La alegerile parlamentare de anul trecut, Partidul Socialiştilor a obţinut cel mai bun rezultat electoral şi a demonstrat că partidele oligarhice pierd terenul şi vor pierde puterea în cele din urmă.

Faptul că la alegerile parlamentare din toamnă noi am luat peste 20% demonstrează că sîntem pe calea cea dreaptă. Demonstrează că mesajele şi acţiunile noastre sînt apreciate şi corespund aşteptărilor cetăţenilor. Iar în prezent, popularitatea noastră politică este şi mai înaltă.

La alegerile din Găgăuzia din această primăvară, candidatul susţinut de PSRM, Irina Vlah, a cucerit funcţia de başkan din primul tur, lăsînd mult în urmă candidaţii sprijiniţi de oligarhi.

La alegerile locale din această lună, din 14 iunie, socialiştii vor cîştiga în majoritatea consiliilor şi primăriilor din ţară. Aşa arată toate sondajele de opinie publicate în ultimul timp. Aşa arată şi reacţia zecilor de mii de oameni cu care am comunicat în campania electorală.

Avem candidaţi destoinici, profesionişti, responsabili, cu caracter. Veţi avea prilej să vă mîndriţi cu aşa primari şi consilieri.

În aceste alegeri, avem toate şansele să cîştigăm şi Primăria Chişinău. Să luăm majoritatea locurilor în Consiliul Municipal Chişinău şi să cucerim funcţia de Primar General.

Potrivit sondajelor, candidatul nostru, Zinaida Greceanîi, este pe primul loc în simpatiile chişinăuenilor. Ea neapărat va cîştiga în alegeri şi va deveni primar de Chişinău.

Ce înseamnă toate aceste victorii electorale? Înseamnă că socialiştii strîmtorează partidele oligarhilor şi limitează libertatea de manevră a acestora.

Vom stopa furturile, corupţia şi fărădelegile din Chişinău, din raioanele ţării, din oraşe şi sate. Vom gospodări mult mai eficient primăriile. Vom avea putere să ne opunem mişcării unioniste care vrea să distrugă statul Republica Moldova.

Vom pregări terenul pentru următoarele alegeri parlamentare, cînd socialiştii vor veni de unii singuri la guvernare.

Toate sondajele de opinie arată că partidele eurounioniste, partidele oligarhice se duc în jos. Şi numai Partidul Socialiştilor continuă să crească în popularitate.

Şi această dinamică sociologică este explicabilă. Oamenii s-au săturat să fie înşelaţi de guvernarea coruptă. Ei nu mai cred în povestea integrării europene. Toată lumea vede că lucrurile merg din rău în mai rău. Iar partidele de centru-dreapta se ocupă doar de hoţii.

Unica alternativă responsabilă şi credibilă sînt socialiştii.

Dacă într-un an-doi vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiştilor ar putea lua 50% din voturi şi va forma de unul singur guvernarea. Va fi o guvernare socială, responsabilă faţă de oameni şi severă faţă de hoţi şi corupţi.

Iar oligarhii în sfîrşit îşi vor primi pedeapsa binemeritată.

Cum am fost consecvenţi în politica şi acţiunile noastre, aşa vom fi în continuare.

Sînt convins, cu noi, cu socialiştii, în ţară va fi mai bine! În fiecare sat sau raion condus de socialişti va fi mai bine!

Stimaţi tovarăşi, concetăţeni,

Nu lăsaţi Moldova şi Chişinăul pe mîna oligarhilor încă pentru patru ani. Nu-i votaţi pe candidaţii propuşi de partidele oligarhice şi unioniste: PDM, PLDM, PL. Cu părere de rău, din această listă neagră a coaliţiei oligarhice face parte şi PCRM-ul lui Voronin.

Cei trei Vlazi-oligarhi şi unionistul Ghimpu nu mai merită încrederea şi voturile cetăţenilor.

Haideţi să demonstrăm că moldovenii au demnitate şi pot pedepsi batjocura şi hoţia.

Noi trebuie să fim principiali şi fermi.

Oligarhia nu va lua Primăria! Nici în Chişinău, nici în localităţile ţării.

Împreună vom obţine victoria!

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:29
01.05.24 - 00:07
03.05.24 - 12:22
01.05.24 - 00:06
03.05.24 - 12:37