ADMITEREA LA UNIVERSITATI SE VA DESFASURA IN SISTEM MIXT, CU PRECADERE ONLINE

Concursul de admitere în sesiunea 2021 la programele de studii superioare de licență și master, oferite de instituțiile de învățămînt superior, se va desfășura în sistem mixt, cu precădere online. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), la solicitarea instituțiilor de învățămînt superior, a stabilit un termen comun de organizare și desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licență, sesiunea 2021, pentru toate universitățile.

Potrivit unui comunicat de presă al MECC, în perioada 19-30 iulie, de va desfășura etapa de depunere online a dosarului de concurs, iar pe 3 august vor fi anunțate rezultatele intermediare. În perioada 4-10 august va avea loc etapa depunerii documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspîndirii virusului COVID-19, iar pe 12 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Dosarul de concurs (actele scanate) va fi transmis către comisia de admitere utilizînd diverse instrumente TIC accesibile (Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.). Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățămînt superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățămînt superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățămînt superior vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 13-26 august 2020.

Sursa: IPN