A prins un peste care e mai greu de sase ori decit ea

O fetiță în vîrstă de nouă ani a prins un pește care cîntărește de șase ori mai mult decît ea. Tonul roșu prins de Izzy Crotty cîntărește 178 de kilograme, pe cînd fetița are doar 32 de kilograme. Aceasta a prins tonul în timp ce era la pescuit în mare cu tatăl ei, John.

Copilul a petrecut o jumătate de oră învîrtind peștele, deoarece undița a trebuit să fie atașată de barcă pentru a nu o trage pe Izzy peste bord, potrivit Daily Star.

Peștele poate ajunge să valoreze 70.000 de lire sterline.

Deoarece specia este protejată în Regatul Unit al Marii Britanii, este ilegală prinderea tonului roșu cu scopuri alimentare. Peștele poate ajunge să valoreze 70.000 de lire sterline în unele părți ale lumii. Acesta poate fi prins doar din August pînă în Noiembrie în scopuri științifice, înainte de a fi eliberat.

Tatăl copilului și-a exprimat surprinderea în legătură cu peștele prins. Cei doi pescuiau în largul Plymouth, Devon, la bordul unei ambarcațiuni charter Fortuna, o navă care oferă pescarilor o perioadă de trei luni pentru a prinde pește de vînat mare pe care nu l-ar întîlni de obicei în Marea Britanie.

„A fost uimitor să privesc un copil de nouă ani prinzînd un pește de șase ori mai mare. Izzy va fi un pescar al naibii de bun”, a spus Mark Jury, proprietarul Fortuna Charters.