A ÎNCEPUT PERIOADA ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE NOI ŞI PARŢIALE DIN 19 MAI

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că a început perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

Potrivit CEC, principalele acțiuni în perioada electorală prevăd constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de primar și consilier local, constituirea și organizarea secțiilor de votare, actualizarea și publicarea listelor electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mass-media, organizarea votării și totalizarea rezultatelor scrutinului. Perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar și consilier în consiliile locale.

Pe 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale vor fi desfășurate în comuna Cealîc, raionul Taraclia, pentru o nouă componență a consiliului local, dar și pentru alegerea primarului în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

Sursa: Moldpres