A FOST LANSAT ORANGE DIGITAL CENTER

În incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a fost lansat Orange Digital Center - un spațiu de învățare, unde publicul larg poate să exploreze posibilitățile generate de tehnologiile noi, să-și perfecționeze abilitățile digitale și antreprenoriale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Centrul este implementat de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și UKaid. În total, pentru realizarea proiectului, au fost investite 19,5 milioane de lei. Hub-ul oferă copiilor, tinerilor și maturilor o experiență completă - de la studiu și proiecte de inițiere în IT, formare continuă și dezvoltare, pînă la stagii de practică și chiar posibilitatea de angajare ulterioară la compania de telefonie mobilă din țară.

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul de lansare împreună cu directoarea executivă a companiei Orange, Mari-Noëlle Jego Laveissiere. Oficialul a apreciat faptul că industria găsește metode de aliniere cu tendințele de dezvoltare a societății, iar antreprenorii investesc cu încredere în țara noastră, oferind condiții de învățare moderne pentru tineri.

„Acum, de la mic la mare, prin intermediul Centrului găzduit de universitate, fiecare din noi poate avea un contact cu noile tehnologii și se poate inspira pentru cariere digitale de viitor. Mă bucur că industria de telecomunicații stimulează inovația și creativitatea în dezvoltarea afacerilor și a comunităților. Liceeni și liceene, studenți și studente, profesioniști și profesioniste, antreprenori și antreprenoare vor avea acces la oportunitățile Centrului”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

„Sînteți bineveniți să învățați în cadrul acestui centru pentru a vă dezvolta abilitățile profesionale și competențele de utilizare a instrumentelor digitale necesare unui viitor tehnologizat”, a subliniat directoarea executivă a companiei Orange, Mari-Noëlle Jego Laveissiere.

Tot astăzi, cei doi oficiali au discutat, la Guvern, despre planurile investiționale ale companiei Orange în Republica Moldova. De asemenea, Dorin Recean și Mari-Noëlle Jego Laveissiere au vorbit despre contribuția adusă de Orange la dezvoltarea sectorului de telecomunicații și respectarea condițiilor de concurență loială în raport cu alți jucătorii de pe piață, care activează în acest domeniu. Părțile s-au mai referit la furnizarea serviciilor de roaming și importanța proiectelor de energie verde.

Sursa: gov.md