A decapitat-o cu o secera pentru ca se casatorise fara permisiune

Un tînăr a fost arestat în statul indian Maharashtra sub suspiciunea că și-ar fi decapitat sora mai mare, care era și însărcinată la momentul crimei, informează BBC.

Femeia de 19 ani se căsătorise cu un tînăr fără să primească acordul familiei, a anunțat Poliția locală.

Tînara pregătea ceai pentru fratele și mama ei cînd a fost atacată cu o seceră. După crimă, fratele și mama s-au predat Poliției. Poliția suspectează că cei doi și-au făcut și o fotografie cu capul tinerei ucise.

Fratele a fost trimis la o casă de corecție pentru minori după ce avocatul lui a spus că are vîrsta sub 18 ani, însă Poliția a anunțat că va contesta această măsură în instanță pentru că ar fi găsit un certificat care dovedea că el este de fapt adult. Mama tinerei ucise a fost reținută.

Crima s-a petrecut în districtul Aurangabad. Tînara fugise de acasă în luna Iunie și se căsătorise cu o persoană care nu era acceptată de familie. Deși amîndoi tinerii făceau parte din aceeași castă, familia victimei refuza căsătoria pentru că familia ginerelui era mai săracă.

După nuntă, tînara ucisă a avut contact redus cu familia ei, însă mama ei a vizitat-o cu o săptămînă înaintea atacului. Potrivit Poliției, mama știa că fiica ei era însărcinată.

Activiștii pentru drepturile omului susțin că sute de oameni sunt uciși anual în India pentru că se îndrăgostesc sau se căsătoresc cu persoane care nu sunt acceptate de familie. Aceste atacuri poartă denumirea de "crime de onoare", făcînd referire la noțiuni străvechi de tradiție și onoare familială care încă sunt adoptate în multe categorii din societatea indiană.

În luna Martie, Poliția din statul nordic Uttar Pradesh a arestat un bărbat care și-ar fi ucis fiica pentru că nu era de acord cu relația ei.