38 de migranti au fost gasiti dupa ce au petrecut o luna izolati pe o insulita dintre Grecia si Turcia

Un grup de 38 de migranți, printre care se afla și o femeie însărcinată, a fost descoperit pe o insuliță nedenumită de pe rîul Evros, la granița dintre Turcia și Grecia, scrie BBC.

Cei 22 de bărbați, 9 femei și șapte copii au spus că se aflau blocați acolo de la mijlocul lunii Iulie. Potrivit Poliției grecești, migranții sunt sirieni și după ce au fost localizați, Luni, au fost transportați pe continent.

Ministrul de resort a anunțat că toți migranții sunt "în stare foarte bună" și femeia însărcinată a fost transportată la spital ca mijloc de precauție. Au existat informații neclare privind locul unde se aflau migranții și dacă ei se aflau pe teritoriul Greciei sau Turciei.

Inițial, autoritățile de la Atena au anunțat că migranții se află pe teritoriul Turciei. Ulterior, grupul a fost localizat la aproximativ 4 kilometri Sud de coordonatele inițiale, care îl plasau în afara teritoriului grecesc. Din această cauză, spune Poliția greacă, migranții nu au fost găsiți mai devreme.

O femeie siriană a înregistrat un mesaj cu telefonul mobil și i-a filmat pe migranții izolați. Ea spune că mai multe persoane au murit, printre care și un copil. Informația nu a fost confirmată încă de Poliția greacă.

Felul în care Grecia tratează migranții care încearcă să ajungă în Europa plecînd din Turcia a fost dezbătut intens în ultimii ani. Organizațiile pentru drepturile omului susțin că mii de oameni care caută azil au fost respinși și împiedicați să solicite forma de protecție. Unii migranți spun că au întorși cu forța în apele teritoriale turcești. Guvernul de la Atena a negat întotdeauna acuzațiile și a insistat că tratamentul aplicat migranților respectă dreptul internațional și comunitar.