25 DE ANI DE LA REUNIFICAREA GERMANIEI

Ambasada Germană la Chişinău aminteşte de jubileul de 25 de ani de la reunificare prin prezentarea unui puzzle mare în forma de harta Germaniei

Germania a fost divizata timp de peste 40 de ani – pînă la reunificarea de la 3 octombrie 1990. În acest an se împlinesc 25 de ani de la acel eveniment. Ambasada Germană la Chişinău va celebra acest jubileu în cadrul unui eveniment live simbolic: la 6 octombrie 2015 va fi prezentat publicului un „Puzzle-Germania” cu dimensiunile 3,2 m x 4,5 m, alcătuit din 28 de piese. Dedesign-ul pieselor de puzzle s-au ocupat 28 de parteneri de proiect din Republica Moldova. Veţi avea frumoasa ocazie să vedeţi cum vor prezenta partenerii de puzzle într-un mod artistic, pe piesele de puzzle, relaţiile moldo-germane.

Deschiderea oficială a expoziţiei „Puzzle-Germania” de către ambasador, doamna Ulrike Knotz

6 octombrie 2015, ora 16:00

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei

str. 31 August 1989 Nr. 121A

Dorim să vă invităm cordial să relataţi despre şi să participaţi la acest eveniment fără precedent, unde veţi avea posibilitatea să realizaţi interviuri, reportaje foto şi filmări. Puteţi distribui posterul anexat în internet şi în reţelele de socializare.

„Puzzle-ul-Germania” de format mare scoate în evidenţă faptul, că unitatea germană este o performanţă comunitară istorică şi un efort comun al statelor împrietenite. Acţiunea „Împreună pentru unitate” la care participa 34 de misiuni diplomatice germane din întreaga lume, aminteşte de ora diplomatică de atunci. Elementul cheie al acestei acţiuni este portalul online www.zusammen-zur-einheit.de care include elemente interactive, un countdown virtual și un blog live din diferite locaţii, care informează despre festivităţile din întreaga lume.