ŞTIRILE SPORTIVE

Universiada: Încă trei medalii pentru moldoveni

Maxim Mamulat a adus prima medalie de argint pentru Moldovala Universiada Mondială de la Kazan, transmite publika.md. În cadrul probei lupte la brîu, stil clasic, Mamulat a ajuns pînă în finală, după ce a eliminat pe rînd trei adversari. În ultimul act, moldoveanul a fost învins cu 4-0 de către rusul Nafis Minnebaiev. În cadrul aceleiaşi probe, Anatolie Moldovan şi Mihail Cosnicean au cucerit medaliile de bronz. Pentru Moldovan, aceasta este a doua medalie de bronz cucerită la Universiadă, după cea cîştigată la lupte la brîu stil liber. Boxerul Alexandru Rîşcan a rămas cu medalia de bronz, după ce în semifinalele categoriei de 52 kg a fost învins cu 3-0 de către rusul Mihail Aloian. La fel în semifinale a pierdut şi Dumitru Galagoţ, 1-2 cu armeanul Artur Kirajian şi a rămas şi el cu bronzul.

Turul I preliminar al Ligii Campionilor

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în manşa secundă a turului întîi preliminar al Ligii Campionilor: Tre Penne (San Marino) - Shirak (Armenia) 1-0, în tur 0-3; Streymur (Insulele Feroe) - Lusitans (Andorra) 5-1, în tur 2-2. Shirak şi Streymur s-au calificat în turul doi preliminar.

Panama şi Martinica au produs surprize la Gold Cup

Panama şi Martinica au produs surprize în primele meciuri din cadrul competiţiei de fotbal Gold Cup, care reuneşte la start echipele din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe). Panama a dispus cu scorul de 2-1 de Mexic, în primul meci din Grupa A a turneului găzduit de Statele Unite. Mexicanii, cîştigătorii ultimelor două ediţii, nu au venit la această competiţie cu cei mai buni jucători, după ce au participat la Cupa Confederaţiilor din Brazilia, luna trecută. Modesta Martinica a produs şi ea o surpriză, prin victoria cu 1-0 în faţa Canadei. Succesul a marcat, în fapt, revenirea Martinicăi la Gold Cup, după o absenţă de zece ani.

Borussia l-a achizitionat pe Mkhitaryan

Mijlocaşul armean al echipei Şahtior Doneţk, Henrikh Mkhitaryan, va evolua din sezonul viitor la formaţia Borussia Dortmund, urmînd să semneze un contract pe patru ani, a anunţat clubul german. Conform presei germane, Borussia Dortmund va plăti 23 de milioane de euro pentru achiziţionarea internaţionalului armean. Mkhitaryan, în vîrstă de 24 de ani, a marcat 25 de goluri pentru Şahtior Doneţk în 29 de partide jucate în sezonul trecut al campionatului Ucrainei. Antrenorul vicecampioanei Europei, Jurgen Klopp, l-a dorit insistent pe Mkhitarian după ce Mario Gotze a fost cedat la Bayern Munchen. Henrikh Mkhitaryan este al treilea transfer realizat de Borussia Dortmund în această vară, după atacantul gabonez Pierre-Emerick Aubameyang (AS Saint-Etienne) şi fundaşul grec Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen).

Simeone l-a convins pe Villa să semneze cu Atletico

Urmărit de mai multe cluburi engleze (Arsenal, Tottenham), David Villa, atacantul Barcei, a ales în final Atletico Madrid, fiind convins de antrenorul Diego Simeone. Villa a efectuat marţi vizita medicală şi a vorbit pentru prima dată ca jucător al lui Atletico: "Am vorbit cu Simeone şi unul din principalele motive ale venirii mele aici a fost încrederea sa. Sînt de-a dreptul nerăbdător să lucrez cu el şi sper să fiu capabil să fiu performant la fiecare meci şi la fiecare antrenament". Villa, care evolua la FC Barcelona din 2010, provenind de la Valencia, a semnat luni contractul cu Atletico. La Madrid, el îl va înlocui pe Radamel Falcao, plecat la AS Monaco.