SPCSE MONITORIZEAZĂ SITUAŢIA DIN LOCALITATEA OPACI, RAIONUL CĂUŞENI, AFECTATĂ DE INUNDAŢII

În şedinţa din dimineaţa de vineri a Comisiei pentru situaţii excepţionale a raionului Căuşeni, la care a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, desfăşurată în satul Opaci, s-a decis de a stabili posturi de observare pe rîul Botna, iar echipele mobile ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) să continue lucrările de ajutorare a populaţiei care a avut de suferit în urma ploilor. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru Moldpres de Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă la SPCSE.

Puşcaşu a specificat că începînd cu dimineaţa aceasta salvatorii sînt antrenaţi la pomparea apei din sediile şcolii şi grădiniţei din satul Opaci. Noaptea trecută cei 80 de angajaţi ai instituţiei cu 10 unităţi de transport au fost antrenaţi la construcţia şi fortificarea a două diguri, ce protejează 20 de case de locuit situate în apropierea bazinului acvatic la care a cedat digul. „Trebuie să menţionăm că cele 29 de case avariate din satul Opaci au avut de suferit nu din cauza spargerii digului bazinului acvatic, dar în urma ploilor torenţiale”, a subliniat Puşcaşu.

În urma ploilor torenţiale din ziua şi seara zilei de ieri, în satul Opaci, raionul Căuşeni, au fost avariate 29 de case de locuit, un beci a fost demolat şi mai multe păsări de curte s-au înecat. Sînt afectate de asemenea 80 de fîntîni, 15 podeţe au fost distruse şi 8 poduri rupte. La lucrările de lichidare a consecinţelor intemperiei sînt antrenaţi şi colaboratorii Departamentului Trupelor de Carabinieri.