OLGA CEBOTARI VA ASIGURA INTERIMATUL FUNCTIEI DE PREMIER

Premierul Ion Chicu a anunțat cine va asigura interimatul funcției sale, dar a dat și numele celor trei secretari de stat care vor conduce Ministerul Finanțelor, Economiei și Sănătății.

Ion Chicu a anunțat că viceprim-ministrul Olga Cebotari va asigura interimatul funcției de premier pînă cînd președintele Maia Sandu va numi un nou prim-ministru.

Totodată, secretarul de stat Tatiana Ivanicichina va asigura interimatul funcției de ministru la Finanțe, Mihail Lupașcu va veni la șefia Ministerului de Economiei, iar Tatiana Zatîc - la Ministerul Sănătății.

”Ministerele rămîn funcționale și rog politicienii să nu-și facă iluzii. În ministere lucreze specialiști, pe ei se ține țara, conducători ca noi vin și se duc. De asta totul va fi funcțional”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a anunțat demisia echipei sale guvernamentale în data de 23 decembrie și a spus că nu va exercita interimatul funcției după 31 decembrie. Președintele Maia Sandu ar urma să desemneze un premier interimar, adică pe 1 ianuarie 2021.

Sursa: sputnik.md