Marea Sinagoga a Ierusalimului va fi inchisa de Anul Nou Evreiesc din cauza Covid

Marea Sinagogă a Ierusalimului va fi închisă pentru prima dată în istorie, de Anul Nou Evreiesc, din cauza pandemiei de Covid 19. Asta după ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a instituit carantină la nivel național pentru a-i apăra pe cetățeni împotriva virusului, informează mediafax. Recent, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat, din nou, carantină la nivel naţional pentru cel puţin trei săptămîni. Israelul devine prima ţară din lume care a impus carantina naţională pentru a doua oară de la începutul pandemiei.

Cu 166.794 de infectări înregistrate şi 1.147 de decese, Israel este ţara cu cele mai multe cazuri pe cap de locuitor raportate în ultimele două săptămîni, potrivit datelor colectate de AFP. Decizia privind introducerea carantinei va intra în vigoare Vineri pentru sărbătoarea lui Rosh Hashanah (Anul Nou Evreiesc), va continua în timpul Yom Kippur (marea iertare) şi se va încheia în ultima zi a sărbătorii Sukkot, în jurul datei de 11 Octombrie, au precizat autorităţile din Israel.

Un loc important de rugăciune, acest impunător centru spiritual construit pe fundaţiile unei sinagogi mai mici, care a slujit din 1958, găzduieşte în general între 1.100 şi 1.700 de persoane pentru rugăciuni în perioada sărbătorilor evreieşti majore. Sinagoga, inaugurată în 1982, serveşte drept loc oficial de rugăciune pentru statul evreu.