LA ANIVERSARE. IGOR DODON, UN DESTIN POLITIC CONSECVENT

La Multi Ani, domnule presedinte!

La ceas aniversar, domnule preşedinte Igor Dodon, din numeroasele urări din suflet pe care dorim să vi le aducem, una o vom considera deja împlinită într-un termen tot mai apropiat – este vorba despre urarea-dorinţă de a ajunge să guvernaţi ţara spre binele întregului popor moldovenesc!

Domnule preşedinte, de-a lungul carierei dumneavoastră politice, aţi demonstrat o consecvenţă unică în ceea ce priveşte dorinţa de a lupta şi a vă împlini idealurile naţionale pe care vi le-aţi propus, întru salvarea Republicii Moldova din criza politico-economică din care ţara noastră nu scapă încă de la declararea independenţei de stat. Consecvenţa domniei voastre ar trebui să fie o pildă istorică demnă de urmat de către absolut toţi politicienii, mai cu seamă de către tinerii care doresc să se avînte în lupta politică.

Un exemplu relevant pentru ceea ce urma să demonstreze că aveţi argumente, putere, curaj şi consecvenţă ca să deveniţi liderul unui partid naţional, al PSRM, a fost prima participare a domniei voastre, din partea PCRM, în calitate de candidat la funcţia de primar al Chişinăului. Atunci aţi demonstrat că efectiv de unul singur aţi cîştigat majoritatea voturilor. Spunem „de unul singur”, căci aţi fost trădat şi părăsit de propriul partid care vă înaintase candidatura, de PCRM. Aţi pierdut alegerile pentru că aţi fost furat în modul cel mai brutal cu putinţă.

Din fericire pentru electoratul onest de stînga, nu v-aţi descurajat, ci v-aţi relansat uluitor în politică în calitate de preşedinte al PSRM. Într-un timp incredibil de scurt, aţi transformat PSRM în cea mai puternică şi numeroasă forţă politică la nivel de ţară şi în Parlament. Acest lucru s-a datorat, repetăm, teribilei consecvenţe care v-a însoţit şi vă călăuzeşte permanent.

De cînd aţi preluat funcţia de preşedinte al PSRM, aţi transformat această formaţiune politică în cea mai vocală şi activă din cîte există la noi în ţară. Nu există absolut nici o problemă cu care se confruntă cetăţenii, iar asta în raport cu administraţiile publice locale, cu justiţia, educaţia, sănătatea, asistenţa socială etc., faţă de care dumneavoastră să nu interveniţi de la tribuna Parlamentului, prin intermediul Consiliilor Municipale şi locale şi, mai ales, prin cele mai numeroase proteste colective stradale, aşa cum nici un partid politic nu a procedat vreodată în favoarea moldovenilor.

În paralel cu lupta politică, spre Toamna anului 2011, aţi înfiinţat Fundaţia de Binefacere „Soluţia”. Prin activitatea acestei Fundaţii, începută la Chişinău şi extinsă la nivel naţional, aţi demonstrat că sunteţi preocupat efectiv, cu dăruire de mai-binele concetăţenilor domniei voastre. La nivel de ţară, aţi avut solicitări de la sute de mii de cetăţeni, cărora le-aţi oferit asistenţă juridică gratuită, aţi oferit ajutoare umanitare celor nevoiaşi, aţi reparat diferite obiective din spaţiile dintre blocurile Chişinăului, aţi iluminat scările blocurilor care erau lipsite de becuri sau instalaţia electrică era defectată de ani întregi, aţi intervenit pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor aflaţi în conflict cu întreprinderile municipale abuzive etc.

În plan personal, departe de ochii lumii, aţi demonstrat că sunteţi un tată şi un soţ model, un familist cum extrem de puţini mai sunt în această societate confuză, supusă tentaţiilor nonvalorilor şi lipsită de repere morale.

Cu prilejul aniversării zilei de naştere, vă dorim, domnule preşedinte Igor Dodon, să aveţi aceeaşi putere şi consecvenţă pentru a influenţa destinul politic al Republicii Moldove şi pe parcursul următorilor 40 de ani! Veţi reuşi!

La Mulţi Ani!

Moldova Suverană