INFRACŢIONAL

Mai mulţi angajaţi ai poliţiei de frontieră au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Cinci persoane, printre care doi angajaţi ai Direcţiei regionale Sud, şeful Secţiei Echipe mobile şi un subaltern, au fost reţinute în cadrul unei operaţiuni la frontiera moldo-română pentru destructurarea unei reţele specializate în traficul ilegal de produse de tutungerie peste Prut.

Potrivit poliţiei de frontieră, în luna septembrie curent, la distanţa de aproximativ 50 metri de la malul rîului Prut, pe direcţia localităţilor Cahul – Oancea, au fost depistate peste 40 de mii de pachete cu ţigări.

Ulterior, au fost puse sub bănuire mai multe persoane, care ar fi implicate în contrabanda cu ţigări, toţi cu vîrste cuprinse între 24 - 36 ani şi majoritatea locuitori ai raionului Cahul, precum şi din Chişinău şi Soroca.

Pentru facilitarea trecerii peste rîul Prut a produselor de tutungerie, aceştia au implicat şi persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Poliţiei de Frontieră.

La data de 16 decembrie curent, pe segmentul Sectorului Poliţiei de Frontieră Goteşti, au fost depistate mai multe persoane care încercau să transmită 20 de saci cu ţigări peste Prut.

În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor au fost ridicate arme de foc, muniţii, sume băneşti, telefoane mobile etc. În prezent, oamenii legii investighează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

O angajată a unei bănci din raionul Rîşcani este suspectată de însuşirea averii străine

O angajată a unei bănci comerciale din raionul Rîşcani este cercetată penal, fiind suspectată că a prejudiciat instituţia cu peste 200 de mii de lei.

Potrivit poliţiei, suspecta, în vîrstă de 43 de ani, angajată în funcţie de casier control, primea bani spre depozitare, însă nu îi reflecta în contabilitatea băncii.

Oamenii legii au primit plîngeri de la două victime, de 42 şi 68 de ani, locuitoare ale satului Recea, care au declarat că în anul 2009 şi 2011 au deschis cîte un cont bancar de depozitare a banilor.

În luna noiembrie 2014, victimele s-au adresat la bancă pentru a verifica starea contului, însă au fost informate că astfel de conturi bancare la instituţia respectivă nu au fost deschise.

În prezent, oamenii legii investighează cazul în vederea stabilirii tuturor persoanelor care au depus bani la banca în cauză şi au fost înşelate.

Poliţiştii de frontieră au depistat primul paşaport biometric moldovenesc fals

Un cetăţean moldovean, în vîrstă de 30 de ani, a fost depistat ieri de poliţiştii de frontieră, în timp ce încerca să iasă din ţară cu un paşaport biometric moldovenesc falsificat, pe care îl cumpărase cu 1500 de euro.

Potrivit poliţiei de frontieră, bărbatul s-a prezentat în punctul de trecere Criva, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat.

Avînd suspiciuni cu privire la autenticitatea paşaportului prezentat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare, în urma cărora au constatat că documentul aparţine unei alte persoane decît celei aflate în punctul de trecere, iar fila informatizată era falsificată.

Moldoveanul a recunoscut că ştia de falsul în document şi că a achiziţionat documentul pentru a se deplasa în Germania, unde avea aplicată interdicţia de intrare din anul 2011.

În prezent, bărbatul este cercetat penal şi riscă o amendă de pînă la 6000 de lei sau doi ani de închisoare.

Sursa: Moldpres