4 albine si-au facut ''stupul'' in ochiul unei femei

Medicii din Taiwan au găsit patru albine în ochiul unei femei de 20 de ani, acestea hrănindu-se cu lacrimile ei, transmite dailymail.co.uk. Pacienta, pe nume He, în vîrstă de 20 de ani, culegea buruieni cu o rudă atunci cînd insectele i-au intrat în ochi, scrie Mediafax. Aceasta s-a dus la Spitalul Universitar Fooyin din Sudul Pingtung din Taiwan, unde doctorii au descoperit că insectele se hrănesc cu lacrimile aflate sub pleoapele umflate. Dr. Hung Chi-ting,  şeful secţiei de oftalmologie a spitalului susţine că acest caz este „primul din lume", conform dailymail.co.uk.

„Aceste insecte trăiesc în apropierea mormintelor şi a copacilor căzuţi, deci este uşor să le întîlniţi în timp ce faceţi drumeţii prin zonele forestiere", afirmă dr. Hung.

Doamna He, care este din oraşul Kaohsiung, afirmă că a fost „în vizită într-un cimitir, iar în timp ce curăţa mormîntul unei rude se afla ghemuită aproape de sol, culegînd buruieni”. „Am simţit cînd vîntul a suflat puternic în faţa mea, apoi am simţit ceva în ochi. Mi s-a părut că era nisip sau mizerie”, adaugă He. „Mi-am curăţat ochii cu apă, dar a început să doară foarte mult în timpul nopţii”, adaugă aceasta.

Dr. Hung a declarat într-o conferinţă de presă că doamna He a dezvoltat o infecţie cutanată bacteriană, precum şi o inflamaţie a corneei , ca urmare a faptului că albinele pur şi simplu „mîncau” din ochii ei. „Am văzut sub microscop ceea ce păreau a fi picioarele unor insecte, aşa că le-am scos una cîte una, fără a le deteriora corpul”, adaugă medicul. „Halictus scabiosae” sau „Albinele de transpiraţie” sunt cunoscute pentru atracţia lor faţă de transpiraţie, acestea „tratînd oamenii ca un drob de sare”.