VOLODIMIR ZELENSKI, MESAJ ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Ce a transmis președintele Ucrainei din R. Moldova

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află în Republica Moldova, unde participă, alături de alți lideri europeni, la summit-ul Comunității Politice Europene. El a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj în limba română.

Președintele Ucrainei a transmis, cu ocazia participării la summit-ul CPE, din R. Moldova, un mesaj pe Telegram în trei limbi: ucraineană, română și engleză.

„Moldova și Ucraina sînt nu doar state vecine, dar și partenere de încredere. Vom continua să consolidăm cooperarea dintre țările noastre și împreună să contracarăm provocările Rusiei”, a mai scris Zelenski.

Volodimir Zelenski a fost primul lider care a sosit la summit, fiind primit de Maia Sandu. Cei doi au dat mîna și a salutat mulțimea.

Volodimir Zelenski a ținut un discurs și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. El a spus că nu a fost ușor să vină în Republica Moldova, însă a vrut să transmită mesajul că ucrainenii sînt alături de poporul moldovean. Zelenski spune că viitorul celor două țări este în Uniunea Europeană și atrage atenția că garanțiile de securitate sînt importante atît pentru Ucraina, cît și pentru Republica Moldova, pentru că Rusia ar putea ataca și alte zone din Europa.

Sursa: digi24.ro