VLAD FILAT: REFERENDUMUL ESTE CERUT DE COMUNIŞTI SAU DE MOSCOVA?

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, spune că autorităţile de la Chişinău se întreabă, dacă referendumul privind asocierea cu UE este solicitat cu adevărat de către comunişti sau de către Moscova? Politicianul spune că dacă PCRM va veni cu o astfel de iniţiativă în Parlament, aceasta pur şi simplu nu va trece. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În linia întîi” de la postul TVR 1 de la Bucureşti.

„Nu va fi acceptată o astfel de iniţiativă în Parlament. Noi în 2010 ne-am angajat să asigurăm un parcurs european real al ţării. În acest an vom avea nişte alegeri aparte, cu totul diferite, nu vor fi alegeri între partide, ci între modelele de dezvoltare pentru viitor”, a remarcat Vlad Filat.

Politicianul a admis, teoretic, că este posibil un scenariu pesimist potrivit căruia vor cîştiga alegerile comuniştii şi vor denunţa Acordul de Asociere cu UE. „Noi ne-am propus să oferim ireversibilitate pentru procesul de integrare europeană. Comuniştii nu vor cîştiga alegerile, i-am bătut odată în condiţii mai grele şi de data aceasta îi vom bate şi mai tare”, a încheiat liderul PLDM.

Recent, fracţiunea PCRM în Parlament a înaintat o cerinţă în formă ultimativă ca în termen de 2 săptămîni să se iniţieze organizarea unui referendum la care oamenii să fie întrebaţi, dacă doresc semnarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi UE. Semnarea acestuia este preconizată pentru 27 iunie curent la Bruxelles. (IPN)