VICTORIA NULAND: ACORDURILE DE LA MINSK - SINGURA MODALITATE DE A REGLEMENTA SITUATIA DIN UCRAINA

Punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk constituie singura modalitate de a avansa în reglementarea situaţiei în estul Ucrainei, este de părere subsecretarul de stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, informează vineri agenţia de presă TASS.

«Am discutat cu toate părţile implicate — atît cu Ucraina, cît şi cu Rusia, Franţa şi Germania — şi am subliniat că dorim să ajutăm la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Aceasta este singura modalitate de a avansa în soluţionarea paşnică a acestei probleme», a declarat Nuland, într-un interviu oferit postului de radio «Eho Moskvî».

Subsecretarul de stat american a precizat că discută cu regularitate cu ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Grigori Karasin, despre paşii practici care ar trebui întreprinşi pentru ca Washingtonul să-şi întărească influenţa asupra Kievului, iar Moscova asupra separatiştilor din estul Ucrainei. «Am cu regularitate consultări cu Grigori Karasin. Săptămîna viitoare vom avea şi o a treia întrevedere», a spus Nuland.

Întrevederea dintre Grigori Karasin şi Victoria Nuland, în timpul căreia se va discuta pe marginea crizei ucrainene, este programată să aibă loc la 9 iulie, în Elveţia. Întrevederea se va desfăşura în cadrul acordurilor ruso-americane, conform cărora Rusia şi SUA stabilesc un canal independent pentru schimb de informaţii şi opinii pe marginea crizei din Ucraina. Acest canal de comunicare nu face parte din «formatul Normandia» sau din Grupul de contact, ci le completează, precizează TASS.

Sursa: Agerpres