„VICTORIA” CLANULUI MAFIOT PRO-RUS AL LUI ȘOR

„Sub protecția legii”, trădătorii moldoveni s-au înrolat în armata politică rusă

Autor: Mihai CONȚIU

Șor, Guțul, Constantinov, Lungu, Tauber, Parasca, Bolea și restul haitei criminale trădătoare – sunt întrebări cu răspuns sau fără răspuns pentru legiuitori, SIS, Procuratură etc., etc.? Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) ”nu recunoaște legitimitatea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse și reiterează apelul său către statele membre și observatoare ale Consiliului Europei, precum și către Uniunea Europeană, de a înceta toate contactele cu acesta”.

Astăzi, cînd aderarea Țării la UE se conturează și în contextul unei necesități strategice europene, trădătorii moldoveni de ieri și de astăzi s-au înrolat deschis în ”armata politică rusă” care luptă împotriva Ucrainei, a întregului Occident democrat și, implicit, împotriva Republicii Moldova. Acești trădători s-au declanșat împotriva Republicii Moldova și asupra moldovenilor cu aceeași ferocitate cu care rușii prăduiesc, torturează, violează și ucid ucraineni.

Analizînd esența comportamentului agresiv al acestor trădători, deducem că ferocitatea lor animalică, care desigur că e mascată ipocrit și criminal prin discursuri politizate, este stîrnită de: siguranța oarbă că se situează de partea unei ”Rusii învingătoare”; stimulentele financiare consistente care i-au transformat în ”prizonieri” ai acestora și ai finanțatorilor ruși; nădejdea că o ”Rusie învingătoare” îi va propulsa în posturi decizionale în Stat; perspectivele de absolvire de orice vină în implicațiile lor criminale penale și altele.

Astăzi, în pofida tuturor speranțelor acestor trădători diversioniști, ”perspectivele regionale ca Republica Moldova să redevină rusească” sunt nule, chiar dacă, în disperare de cauză diabolică, Vladimir Putin decide să recurgă la armamentul nuclear împotriva întregului Occident. Veți vedea că ”veșnicia lui Putin” nu va fi… veșnică!

Oricît de paradoxal ar suna, în România, militarii nu au legile necesare care să le permită să doboare dronele de atac care ar mai pătrunde în spațiul aerian românesc pe timp de pace. În aceste condiții, ar trebui să fie dată o stare excepțională, stare de asediu sau stare de război.

În contextul arătat, întrebăm: În Republica Moldova, oare nu există o legislație clară care să permită sancționarea penală dură a unor trădători de Țară, în speța ”trădare de Țară”, și pentru vinovăția complicității cu dictatorul criminal Putin? Aici, și în această conjunctură anume, ne referim la Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, Dmitrii Constantinov, președintele Adunării Populare al Găgăuziei, Alexei Lungu, liderul partidului „Șansă”, deputata Marina Tauber, Natalia Parasca, președinta partidului „Renaștere”, și parlamentarul Vasile Bolea. A, eram s-o uit pe ”politiciana de profesie” Irina Vlah!

Prin alianța lor cu Putin, ei nu luptă doar împotriva Statului actual Republica Moldova, ci și împotriva UE, a Marii Britanii, SUA, Canada și, în general, împotriva întregii lumi civilizate și democrate. În contextul situației regionale extrem de tensionate, dacă nu există o legislație clară care să-i sancționeze extrem de dur pe astfel de trădători constituiți într-un clan mafiot pro-rus, unul finanțat de ruși și Șor, oare nu se impune instituirea unei stări excepționale? Pînă la starea de război, rețineți că Țara se află într-o permanentă stare de asediu impusă de către aceștia! Siguranța națională este atît de intens pusă la grea încercare încît este legitim să ne gîndim la soluții extreme față de multiplele provocări la care noi asistăm, iar alții participă!

Pe data de 21 Aprilie, la Moscova, cei nominalizați mai sus – Șor, Guțul, Constantinov, Lungu, Tauber, Parasca și Bolea – s-au întrunit și au constituit așa-zisul bloc politic ”Victoria”. Potrivit organizatorilor, la acest ”eveniment” au participat 500 de persoane. După cum era de așteptat, președinte al ”blocului” a devenit Ilan Șor, Evghenia Guțul a fost ”unsă” cu alifiile de secretar al Consiliului național, iar Marina Tauber a fost satisfăcută în scaunul de secretar executiv.

Astfel, la Moscova, deocamdată, serviciile secrete rusești au legalizat constituirea clanului mafiot penal condus de către Ilan Șor, pe care, cum altfel?, l-au botezat ”Victoria”/Pobeda. Rămîne de văzut cum va fi ”legalizat” și în Republica Moldova acest clan mafiot botezat drept ”bloc politic”, creat, firește, ca să destabilizeze Țara, s-o subjuge Rusiei, să participe la alegerile prezidențiale și parlamentare, mai ales că sunt ”experți” care spun că nu există temei juridic pentru a nu fi înregistrat! Iată încă ”o portiță juridică” favorabilă trădătorilor!

Aspirante la grațiile lui Șor fiind – Tauber și Guțul –, se pare că bașcana cîștigă teren mai favorabil în calitate de ”gardă tînără” aflată în slujba Kremlinului, mai ales că a dat nas în nas și cu Putin puțin.

Venindu-i timpul programat ca să vorbească, în cadrul ”congresului politicienilor moldoveni de opoziție de la Moscova”, Evghenia Guțul, a pîrît autoritățile moldovenești spunînd ”că este persecutată în patria sa și nu știe dacă i se va permite întoarcerea acasă”. Păi cam asta am cerut și noi, după ce am constatat că bașcana se duce-n Rusia ca la mă-sa acasă, părîndu-ni-se logic ca, la sosirea pe aeroport, să fie trimisă în mă-sa…, în Mama Rusia! Firește că nu dorim să fie persecutată în Republica Moldova, ci doar ”canonizată penal”. Parcă nu ne-am dori să nu fie primită în Țară, iar asta pentru că ar merita din plin să beneficieze de condițiile minunate de trai din generoasele pușcării moldovenești oferite trădătorilor de Țară. La fel și în privința greu prinsului Șor!

Oare cîtă vreme, sub protecția legilor și a exercițiului democratic liber din Republica Moldova (inexistent în pîntecele Mamei Rusia), Șor, Guțul, Constantinov, Lungu, Tauber, Parasca, Bolea și restul haitei politice a clanului prorusesc vor tot dansa un cazaciok criminal în fața moldovenilor?

P.S. În încheierea celor descrise mai sus, amintesc: Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) ”nu recunoaște legitimitatea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse și reiterează apelul său către statele membre și observatoare ale Consiliului Europei, precum și către Uniunea Europeană, de a înceta toate contactele cu acesta, cu excepția celor în scopuri umanitare și de pace”. Această prevedere este cuprinsă într-o rezoluție a APCE, dedicată morții liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și ”necesității de a confrunta regimul totalitar al lui Vladimir Putin și războiul său împotriva democrației”.

Documentul, adoptat la 17 Aprilie 2024, afirmă că ”abolirea limitelor mandatului prezidențial în interesul lui Vladimir Putin încalcă nu numai Constituția Rusiei, ci și principiile juridice internaționale stabilite”. În plus, ”APCE solicită tuturor statelor să aplice regimului lui Vladimir Putin legislația existentă împotriva spălării banilor care vizează combaterea crimei organizate și a finanțării terorismului, să identifice toate persoanele sau entitățile care pot fi clasificate drept complici și să le aplice sancțiuni severe, inclusiv confiscarea bunurilor”.