VERIS CHIŞINĂU A FOST SUSPENDATĂ DIN CAMPIONATUL NAŢIONAL DE FOTBAL

Comitetul Competiţii al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a suspendat, la cererea clubului FC Veris Chişinău, pe un termen de trei ani, această echipă din campionatele naţionale.

Pînă la excludere din campionat, echipa dată se situa pe primul loc în clasament, avînd 27 de puncte, după 13 etape disputate. Preşedintele clubului, Vladimir Niculaiţă, a luat decizia de a retrage formaţia din turneu după meciul cu Sheriff Tiraspol din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Orange, desfăşurat pe 3 decembrie şi încheiat cu scorul 1-0 în favoarea formaţiei tiraspolene. Potrivit lui, Veris a fost defavorizată în această partidă de un arbitraj tendenţios.

Veris a fost fondată în 2011 în satul Drăgăneşti (Sîngerei). În 2012 s-a transferat la Chişinău. Anul trecut a evoluat în finala Cupei Moldovei Orange, cedînd în prelungiri echipei FC Tiraspol.

Veris este a doua echipă după FC Costuleni, care s-a retras din campionatul Diviziei Naţionale anul curent. Rezultatele partidelor disputate de aceasta au fost anulate.

Sursa: Moldpres