VA FI ELABORAT UN PROGRAM NATIONAL DE SECURITATE CIBERNETICA

Peste o mie de persoane sînt aşteptate să participe la evenimentul anului în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor Moldova ICT Summit 2015, care se va desfăşura în perioada 29-30 aprilie la Chişinău. Despre aceasta a anunţat, într-o conferinţă de presă, viceministrul de resort Vitalie Tarlev.

Forumul este organizat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC, Proiectul USAID CEED II şi alţi parteneri. Evenimentul va întruni reprezentanţi ai Guvernului, manageri ai companiilor de profil, profesionişti şi antreprenori IT, investitori, ambasadori, parteneri de dezvoltare, experţi din ţară şi de peste hotare, exponenţi ai mediului academic şi ai societăţii civile.

Reuniunea va începe cu sesiunea ministerială la care MTIC va propune pentru discuţii viziunea privind gestionarea coerentă a spaţiului cibernetic al R. Moldova. Proiectul prevede un şir de acţiuni pentru siguranţa procesării, circulaţiei, stocării, păstrării şi accesibilităţii datelor în spaţiul digital. MTIC propune instituţiilor abilitate să-şi unească eforturile pentru a elabora un Program de securitate cibernetică, în conformitate cu cele mai bune practici europene.