UN NOU ATAC CU RACHETE „FĂRĂ PRECEDENT” ASUPRA KIEVULUI

Kievul a fost din nou ținta unor atacuri „fără precedent” cu rachete rusești, într-un moment în care un emisar chinez se află în capitala ucraineană pentru a încerca să obţină o „reglementare politică” a războiului declanșat de Rusia. Autoritățile ucrainene au anunțat că au doborît toate rachetele și dronele care au vizat capitala țării. Și alte regiuni ale Ucrainei au fost atacate cu rachete în zorii zilei de joi.

„O serie de atacuri aeriene asupra Kievului - fără precedent prin puterea, intensitatea şi varietatea lor - continuă. Acesta este al nouălea atac aerian consecutiv asupra capitalei de la începutul lunii mai”, a indicat administraţia civilă şi militară a Kievului într-un comunicat preluat de AFP.

Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice ruse dinspre regiunea Mării Caspice, iar drone de recunoaştere au survolat apoi capitala.

„Toate ţintele inamice din spaţiul aerian al Kievului au fost detectate şi distruse”, au precizat autorităţile.

Un incendiu s-a declanşat într-un garaj din cartierul Darniţa în urma căderii unor fragmente de rachetă, fără să facă victime, a indicat pe Telegram primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, citat de Reuters.

Şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko, a declarat pe Telegram că un incendiu a izbucnit în spaţii nerezidenţiale în cartierul Desnianski, pe malul stîng al fluviului Nipru, care taie capitala ucraineană în două. El nu a oferit informaţii despre eventuale victime.

 

Bormbardamente și în alte regiuni ale Ucrainei

În schimb, o persoană a fost ucisă şi alte două rănite în portul Odesa, de la Marea Neagră, în cursul unui atac asupra unui obiectiv industrial, conform administraţiei militare regionale.

Armata a raportat de asemenea atacuri cu „rachete de croazieră” în regiunea Viniţa, în centrul ţării, iar media locale au semnalat explozii la Hmelniţki, la 100 de kilometri mai la vest.

Sursa: digi24.ro