Un italian dement si-a ucis fiul de 7 ani, i-a ascuns cadavrul in dulap, apoi a incercat sa-si omoare si sotia

Un italian de 40 de ani și-a ucis fiul de 7 ani, iar a doua zi a încercat să-și omoare soția, cu care era în proces de divorț.

Davide Paitone a fugit, dar a fost prins de carabinieri într-o pădure din apropierea localității de domiciliu, Morazzone, provincia Varese (Lombardia), relatează La Repubblica.

Davide și soția lui erau despărțiți și amîndoi se mutaseră în casele părinților lor. El avea două dosare penale – unul pentru violență domestică și al doilea după ce își agresase un coleg de serviciu – și era în arest la domiciliu. Primise, însă, aprobarea să petreacă împreună cu fiul său noaptea de Anul Nou.

În seara de 1 Ianuarie, Davide a sunat-o pe soția lui și i-a spus să iasă în fața casei, pentru că îl adusese înapoi pe fiul lor. Dar bărbatul era singur și a atacat-o cu un cuțit, provocîndu-i mai multe răni, după care a fugit.

Au fost alertate autoritățile, care s-au dus prima dată la domiciliul bărbatului. Au fost întîmpinate de tatăl acestuia, care a spus că nu știa nimic de fiul lui sau de nepot.

Percheziționînd casa, anchetatorii au găsit cadavrul copilului ascuns într-un dulap. Fusese înjunghiat în gît.

Carabinierii au localizat mașina lui Davide Paitone în apropierea unei păduri. Cînd trupele au ajuns în zona respectivă, acesta se ascunsese deja într-o cabană de vînătoare. Fiind înconjurat, bărbatul a ieșit cu cuțitul în mînă amenințînd că se sinucide, însă a fost imobilizat înainte de a face vreun gest.

Bărbatul a fost arestat pentru omor și tentativă de omor.