UCRAINA VA PRIMI ÎNTRE 120 ȘI 140 DE TANCURI ÎNTR-UN „PRIMUL VAL” DE LIVRĂRI DE LA 12 ȚĂRI

Ucraina va primi între 120 și 140 de tancuri într-un „primul val” de livrări de la 12 țări, a declarat marți ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba, conform The Guardian.

„Coaliţia pentru tancuri are acum 12 membri. Pot menţiona că, în primul val de contribuţii, forţele armate ucrainene vor primi între 120 şi 140 de tancuri occidentale”, a declarat Kuleba într-un briefing de presă online.

Potrivit ministrului ucrainean, Kievul lucrează în spatele uşilor închise pentru a convinge şi alte state să îi furnizeze tancuri, în ceea ce oficiali spun că este un moment crucial al războiului.

„Continuăm să lucrăm atît pentru extinderea coaliţiei pentru tancuri, cît şi pentru creşterea contribuţiilor statelor care s-au angajat deja”, a spus el.

Kievul plănuieşte să lanseze o contraofensivă majoră pentru a recuceri părţi din teritoriul ocupat de Rusia în sudul şi estul ţării, notează Agerpres.

Statele Unite i-au cerut Kievului să amîne aceste planuri pînă cînd asistenţa militară occidentală va sosi în Ucraina. Kievul este îngrijorat de asemenea că Rusia ar putea lansa propria sa ofensivă majoră în săptămînile sau lunile următoare.

Sursa: digi24.ro