TUNELUL PE SUB CANALUL MINECII: PESTE 1.000 DE INCERCARI DE A PATRUNDE IN MAREA BRITANIE IN CURSUL NOPTII

Imigranţii au întreprins peste 1.000 de încercări de a pătrunde în Marea Britanie în noaptea de joi spre vineri prin tunelul de sub Canalul Mînecii, în zona Calais (nordul Franţei), au informat surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

«Peste 1.000 de încercări au fost dejucate în această noapte, iar 30 de persoane au fost arestate. Niciun incident nu a fost semnalat pînă în prezent», a afirmat o sursă din cadrul poliţiei.

Fără a putea confirma aceste cifre, un purtător de cuvînt al Eurotunel a declarat că în zonă au avut loc mai puţine incidente după suplimentarea efectivelor de securitate cu 120 de ofiţeri de poliţie care s-au adăugat contingentului de 300 de agenţi desfăşuraţi în regiunea Calais.

O altă sursă din cadrul poliţiei a avansat chiar cifra de «1.400 de încercări de pătrundere» între ora 20.00 GMT joi şi 05.00 GMT vineri dimineaţă.

Cel puţin patru maşini de poliţie se aflau vineri dimineaţă în apropiere de Eurotunel, unde situaţia era calmă, a informat un corespondent AFP.

«Există forţe de securitate suplimentare, însă presiunea exercitată de imigranţi rămîne în continuare», a declarat o sursă din cadrul poliţiei, care a adăugat că «situaţia este greu de gestionat».

Sursa: Agerpres